logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka centralka obsłuży 2 linie analogowe i sieć ISDN?

markartv 11 Kwi 2005 23:45 1716 8
REKLAMA
  • #1 1397447
    markartv
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Mam pytanie mam 2 linie analog miejskie astara sieć wewnetrzna została ISDN jaka centralka to załatwi z zachowaniem pełnych funkcji??za rozsądne pienoiądze!
  • REKLAMA
  • #2 1397748
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 1397770
    markartv
    Poziom 18  
    jaka centralka to załatwi ????????
  • #4 1397802
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    markartv napisał:
    Mam pytanie mam 2 linie analog miejskie astara sieć wewnetrzna została ISDN jaka centralka to załatwi z zachowaniem pełnych funkcji??za rozsądne pienoiądze!

Witam.
    Najprościej i najtaniej będzie zamiana łączy PSTN na jeden dostęp ISDN z zachowaniem numerów. Wystarczy podłączyć EURITA do NT i po kłopocie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 1397825
    markartv
    Poziom 18  
    Witam.
    Najprościej i najtaniej będzie zamiana łączy PSTN na jeden dostęp ISDN z zachowaniem numerów. Wystarczy podłączyć EURITA do NT i po kłopocie.
    Pozdrawiam
    tak chyba że TPSA zaskoczy i zrobią NEO na ISDN
    naco bym nie liczył ja czekałem prawie dwa lata to tak apropo czekam na konkrety pozdrawiam M.
  • #6 1397847
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    markartv napisał:
    Witam.
    Pozdrawiam
    tak chyba że TPSA zaskoczy i zrobią NEO na ISDN
    naco bym nie liczył ja czekałem prawie dwa lata to tak apropo czekam na konkrety pozdrawiam M.

Witam.
    Nic nie wspominałeś, że na PSTN masz Neostradę. Moim zdaniem stawianie centrali z miejskimi łączami analogowymi po to aby podłączyć jeden aparat ISDN, mija się z celem.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 1397853
    markartv
    Poziom 18  
    ja mam kilka aparatów ISDN i 2 linie miejski więć trzeba to puści w centralkę
    a Eurita chcę zostawić dlatego bo ma taryfikacje innych słuchawek przypisywanie MSN i inne potrzebne pierdy
  • Pomocny post
    #8 1397976
    Andrzej0
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    markartv napisał:

Jeśli chodzi o parametr cenowy, centralki hybrydowe tanio wychodzą na Platanie (model Beta). Jednak nieporównanie większą funkcjonalność przy stosunkowo niewielkim wzroście ceny daje Elmeg (ICT 46).
    Jeśli nie potrzebujesz flepów pozostaje Allegro

pozdr
  • #9 1398874
    markartv
    Poziom 18  
    na platanie od digitexu a i owszem ale ta cena Elmaga nieznam ale sprawdzę
    pozdrawiam M.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem doboru centralki telefonicznej obsługującej dwie linie analogowe oraz sieć ISDN z zachowaniem pełnej funkcjonalności i rozsądnej ceny. Sugerowano, że jeśli ISDN jest odłączone, konieczne będzie dokupienie małej centralki ISDN do obsługi aparatów ISDN. Proponowano najprostsze rozwiązanie polegające na zamianie dwóch łączy PSTN na jeden dostęp ISDN z zachowaniem numerów i podłączeniu centralki EURITA do NT. Jednakże stawianie centrali z analogowymi łączami miejskimi do obsługi aparatów ISDN może być nieefektywne. Autor dyskusji posiada kilka aparatów ISDN i dwie linie miejskie, dlatego potrzebuje centralki hybrydowej, która umożliwi korzystanie z funkcji takich jak taryfikacja i przypisywanie MSN. Wskazano na dostępne na rynku centralki hybrydowe, w tym modele Platan Beta, które są tańsze, oraz Elmeg ICT 46, oferujący większą funkcjonalność przy niewielkim wzroście ceny. Alternatywą są także urządzenia Allegro, jeśli nie są potrzebne funkcje flepów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA