logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 970 - rozkrecenie CZYSZCZENIE zalana atramentem!!!

necus 12 Kwi 2005 12:38 2019 2
REKLAMA
  • #1 1398375
    necus
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Czy ktoś już rozkrecał HP 970C wylał sie cały czarny atrament w tej drukarce jest cały zapaćkana posciagałem całą plastikową obudowe ale jak rozkręcic ten metalowy stelaz to wszystko jest zabrudzone wałki itd. po za tym jak wymontować ten pojemnik z pampersem tez jest cały zalany ?? Może posiada ktoś jakis schemat ??Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1399811
    merkurus
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Musisz odkręcić wałek prowadzący karetkę na wałku dwie śruby na torksa oczywiście wszystko rozłączyć tasiemkę która przechodzi przez karetkę umyć wodą. Odkręcić torksa po prawej stronie przy tym czarnym urządzeniu ( stracji dokującej) Odkręcić dwie śruby z tej pionowej metalowej poprzeczki odchylić ją i podnieść. Wyjąć stację dokującą (tą czarną) z niej odkręcić silniczek zdjąć zębatki. Odkręcić dwie śruby od góry i zdjąć pokrywę górną dalej sam rozłożysz tą część. Wyjmij wałek z tyłu jest na dwóch zapięciach po jednym z każdego boku. Dokładnie wyczyść czujniki optyczne i tą tarczę z lewej strony do pozycjonowania. Dalej chyba sam sobie poradzisz. Płytki drukowane i kabelki jeśli są zalane to wypłucz wodą ale pamiętaj aby dobrze wyschły bo inacze możesz spalić drukarkę. Jeśli chcesz to karetkę też można rozebrać z tyłu są śruby i też wyciągniesz płytkę. Jak będziesz składał to przesmaruj olejem wałek prowadzący karetkę. Myślę że sobie poradzisz jeśli nie to chętnie Ci pomogę mój telefon 603 127 328. Pozdrawiam to jest proste tylko patrz uważnie jak rozbierasz dasz radę. Trzymam kciuki. Tomek
  • #3 1401073
    necus
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam ponownie
    Wszystko smiga dałem radę dzięki za pomoc !!! drukarka wyczyszczona i działa :)
REKLAMA