logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio PCG-FR315M - Nie działają klawisze P, 8 na niemieckiej klawiaturze

przemk0o 29 Kwi 2014 23:34 2022 6
REKLAMA
  • #1 13555491
    przemk0o
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, posiadam laptopa Sony Vaio PCG-FR315M, został on sprowadzony z niemiec lecz problem tkwi w tym że nie działa kilka przycisków na klawiaturze (liter np. "P", "8" itp.).

Wgrałem system Windows 7 x32-b polski.
    Klawiatura jest niemiecka, ustawiłem w ustawieniach języka, język polski programisty, lecz problem dalej występuje. Co mogło się stać jak to naprawić ?

Może to być problem z taśmą od klawiatury? Wydaje mi się ze jest ona uszkodzona w załączniku dołączam zdjęcie taśmy i klawiatury

Pomocy

• REKLAMA
  • #2 13555517
    pitrala1
    Poziom 33  
    Ocena: 111
    Taśma jak na załamaniach nie pęknięta, to raczej dobra.

Podmieniałeś te gumki między klawiszami? Rozbierałeś samą klawiaturę?
  • REKLAMA
  • #3 13556109
    przemk0o
    Poziom 10  
    Na zgięciach nie ma pęknięć tylko w miejscu przy końcówce taśmy widać mysle ze jest uszkodzona widać na zdjęciu

Nie podmieniałem gumek. Nie rozbierałem klawiatury dostałem lapka i niektóre klawisze nie działają.
  • REKLAMA
  • #5 13558255
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 13560906
    przemk0o
    Poziom 10  
    Moim zdaniem też chyba jest uszkodzona na taśmie ale nie jestem pewien co sądzicie?
  • REKLAMA
  • #7 13560953
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Sony Vaio PCG-FR315M zgłasza problem z nie działającymi klawiszami "P" i "8" na niemieckiej klawiaturze po zainstalowaniu systemu Windows 7 x32-b. Pomimo ustawienia języka polskiego programisty, problem nadal występuje. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie taśmy klawiatury. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie stanu taśmy oraz wymiana klawiatury jako potencjalne rozwiązanie. Użytkownik nie rozbierał klawiatury ani nie wymieniał gumek pod klawiszami. Rekomendacje obejmują zakup nowej klawiatury z możliwością zwrotu, aby przetestować, czy to rozwiąże problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA