logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS-9530 - błędy 4000 i 5300 po wymianie lasera i zasilacza, co dalej?

artione 30 Kwi 2014 14:10 1152 2
REKLAMA
  • #1 13556742
    artione
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Mam następujący problem

Drukarka ma wydrukowane ponad 800000 kopi w przeciągu pół roku Mk wymieniałem tuż po komunikacie, nigdy nie widziała nie oryginalnych materiałów eksploatacyjnych (przy tych obciążeniach i wadze jaką stanowi dla produkcji klienta to zbyt ryzykowne) Problemy polegają na tym że co jakiś czas wyświetla bez konkretnej przyczyny komunikaty błędu z seri 4000 (Laser) i 5300 (lampa czyszcząca) co dziwne następują przeważnie po sobie i po wydrukowaniu Elogu mają ten sam stan licznika . Co do lampy czyszczącej to niema się tu co uszkodzić albo świeci albo nie , w przypadku lasera podmieniłem na inny sprawny . Bez rezultatów.
    Dla pewności podmieniłem też zasilacz niskiego napięcia.

Proszę o podpowiedzi gdzie siedzi chochlik.
  • REKLAMA
  • #2 13556817
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Witam,

oprocz czyszczenia, jest jeszcze opcja wymiany plyty enginu. Ale jesli drukarka nie jest na gwarancji kokszt jest spoory.

ja bym zaczal od aktualizacji oprogramowania.

pozdrawiam
  • #3 13558118
    artione
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    awaria usunięta , przyczyna był zespół włączników oznaczony w manualu jako SSW1 jeden z nich odpowiedzialny za obwód 24V przerywał , drukarka nie rozpoznawała otwarcia klapy bocznej a napięcie na laser oraz lampę czyszczącą zanikało co engine interpretował jako awarie ww elementów . Dziękuję za zainteresowanie
REKLAMA