logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L7 P700 - Gdzie na płycie znajduję się Flash z softem

pancurp10 30 Kwi 2014 20:53 1809 7
REKLAMA
  • #1 13557731
    pancurp10
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    Jak w temacie, mam 20 telefonów LG L7 p700, w których siedzi soft, są martwe, moge dostać gotowe kości działąjące tylko muszę wiedzieć, która to kość.
    Jak coś mogę wrzucić foto płyty
    Mam też jedną sztukę, która nie widzi karty sim. Nie mogę się doszukać problemu
  • REKLAMA
  • #2 13561781
    dugikamionka
    Poziom 23  
    Ocena: 22
    To że się nie włączają to nie znaczy , że trzeba się posuwać do aż tak drastycznych środków.Próbowałeś naprawić bota riffem bądź innym narzędziem . ?
  • REKLAMA
  • #3 13562380
    pancurp10
    Poziom 11  
    Jeszcze nie. Nic przy nim nie robiłem, jeśłi wogle jakoś można ożywić ten telefon by komputer wykrył to użadzenie. Jeśłi możesz podpowiedziec co to jest riffem. Ogólnie mam dużą wiedzę i np naprawiam płyty główne w laptopach, ale telefony kupiłem kilkadziesiąt sztuk i mam te kilka z opisaną usterką i pierwszy raz w to ide dlatego potrzebuję pomocy.
    Pozdrawiam
  • #4 13562565
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Riff to box serwisowy do naprawy telefonów z uszkodzonym bootladerem i oprogramowaniem.
  • REKLAMA
  • #5 13564886
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Przede wszystkim pytanie - kiedy podepniesz telefon do komputera co się dzieje? Brak jakiejkolwiek reakcji na komputerze czy pojawia się okienko że system coś wykrył (np 'qualcom dhub' lub podobny komunikat).
  • REKLAMA
  • #6 13568190
    pancurp10
    Poziom 11  
    Mam dwie sztuki, gdzie mimo to, że się wogle nie uruchamiają komputer je wykrywa ale inaczej niż telefon sprawny, komputer je wykrywa jako nie znanne urządzenie, wgranie sterowników jest bez owocne.
  • #7 13571276
    bat
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Naładuj sobie na innym sprawnym telefonie jedna lub dwie baterie na full i dopiero kombinuj z softem. Probowałeś wprowadzać tel w tryb dl mode czy emergency mode? Wyciągasz baterię podłączasz do peceta głośność w górę plus power.
  • #8 13573376
    pancurp10
    Poziom 11  
    Robiłem cisza niestety. Wskazuje na walnięty Bootloader

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada 20 telefonów LG L7 P700, które nie działają i poszukuje informacji na temat lokalizacji pamięci Flash na płycie głównej, aby wymienić uszkodzone kości. W dyskusji poruszono również problem z jednym telefonem, który nie rozpoznaje karty SIM. Użytkownik nie próbował jeszcze naprawy za pomocą narzędzi takich jak Riff, które są używane do naprawy bootloaderów i oprogramowania. Komputer wykrywa uszkodzone telefony jako nieznane urządzenia, co sugeruje problemy z bootloaderem. Udzielono wskazówek dotyczących ładowania baterii oraz wprowadzania telefonów w tryb DL mode lub emergency mode, jednak nie przyniosły one oczekiwanych rezultatów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA