logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak korzystać z HD Graphics Family zamiast uszkodzonej GTX 480 na Z68MA-D2H-B3?

Kalidof 01 Maj 2014 14:53 1209 1
REKLAMA
  • #1 13559614
    Kalidof
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam mam pewien problem. Otóż posiadam na pc stacjonarnym dwie karty graficzne , jedna to GeForce gtx 480 a druga to hd graphics family . Otóż problem jest taki że gtx jest uszkodzony , nie stać mnie aktualnie na naprawdę czy wymianę tego a potrzebuję korzystać z komputera. Wpadłem na pomysł żeby pracować na tej zintegrowanej tylko problem jest w tym że się nie da ! Dedykowana to gtx i nie można tego zmienić , próbowałem wyłączyć ją w panelu sterowania nvidia i nic, w biosie nie ma żadnej sekcji odnośnie switchable graphic czy coś w tym stylu. Zdemontować raczej jej narazię nie mogę.
    Niewiem może jestem ślepy ale w biosie nic nie ma ! Proszę pomóżcie co mam zrobić żebym mógł spokojnie popracować i może pograć w league of legends na tej integrze ! Podaje model płyty głównej i bios:
    płyta-Z68MA-D2H-B3
    bios-Award Software International , Inc f3, 2011-05-13
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 13559639
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 552
    Kalidof napisał:
    Zdemontować raczej jej narazię nie mogę.

No raczej bez tego się nie obejdzie. W większości wypadków, po podłączeniu karty na czy to AGP, czy to PCI_E, karta video zintegrowana jest wyłączana.
    W czym problem, żeby wyjąć uszkodzoną, niedziałającą kartę?

Piszesz, że uszkodzona, a jednak działa. W czym objawia się to uszkodzenie?
REKLAMA