logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP PSC 1410 - Migająca kontrolka i błąd kaset drukujących, co robić?

ubidragon 04 Maj 2014 10:44 7047 8
REKLAMA
  • #1 13568038
    ubidragon
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Witam, w drukarce HP PSC 1410 w centrum HP zgłasza mi błąd "Problem z kasetami drukującymi". Dodatkowo na drukarce miga czerwona kontrolka. Nie idzie nic drukować. Czy to znaczy że kasety drukujące są uszkodzone i wymiana na nowe rozwiąże problem?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13568975
    ubidragon
    Poziom 16  
    Czyściłem styki zarówno w drukarce jak i kartridżach. Czyli są uszkodzone i po wymianie wszystko będzie ok tak?
  • #4 13569464
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    Może być jeszcze uszkodzona karetka. Ale żeby to sprawdzić to trzeba podstawić sprawne kartridże. Przed zakupem nowych spróbuj jeszcze zrobić reset kartridży. Czasami pomaga. Tutaj znajdziesz instrukcje.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 13629400
    ubidragon
    Poziom 16  
    Zakupiłem nowy tusz.

Więc chyba są sprawne. Czarny tusz bez problemu wykrywa jako pełny, natomiast kolorowy pisze, że niezgodny (WTF). Poprzednie oryginalne karetki, które były razem z drukarką w przesyłce to pisze że "problem z kasetą drukującą"

Napisałem do sprzedawcy, powiedział żeby odesłać na reklamację. Boję się tylko że ta kartka jest sprawna, tylko coś jest uszkodzone w mojej drukarce a ja poniosę niepotrzebne koszty. Te karetki raczej były już zresetowane przez sprzedającego. Próbowałem tego zabiegu na tej pierwszej oryginalnej i nic nie pomogło.

Moderowany przez rys57:

3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    Link skasowano.

• #6 13630125
    endriuf
    Spec od drukarek
    Wygląda na to, że kolorowy jest uszkodzony. Jak masz jeszcze ten kolor co był z drukarką to załóż i sprawdź efekt.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 13631042
    ubidragon
    Poziom 16  
    Oryginalny kolorowy, który był razem z drukarką pokazuje "problem z kasetą drukującą" Właśnie dlatego kupiłem zamiennik, na zamienniku pokazuje że jest niezgodny.
  • #8 13631445
    endriuf
    Spec od drukarek
    No to przysłali ci niewłaściwy kartridż. Z tego co pamiętam miał to być 22. Podejrzewam, że naklejka była od 22 a sam kartridż inny.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 13696581
    ubidragon
    Poziom 16  
    Dlatego dziś odesłałem kardridż na reklamację, w opisie samego przedmiotu było wyraźnie napisane że zamienniki HP 21 i 22. Hp 21 czarny działa normalnie. Problem jest z tym kolorowym, akurat było w aukcji napisane że do mojej drukarki kompatybilne.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem z drukarką HP PSC 1410, która zgłasza błąd "Problem z kasetami drukującymi" oraz miga czerwona kontrolka. Użytkownik próbował czyścić styki kartridży, jednak problem nie ustąpił. Sugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzone kartridże lub karetka drukująca. Po zakupie nowych tuszy, czarny kartridż działał poprawnie, natomiast kolorowy zgłaszał niezgodność. Użytkownik zdecydował się na reklamację, obawiając się, że problem może leżeć w samej drukarce. Wskazano, że możliwe jest, iż otrzymał niewłaściwy kartridż, co potwierdzono przez porównanie z oryginalnym kartridżem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA