logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Martini MiniMAC Profile - brak zarządzania Gobo, oprogramowanie 1.6?

alexv 04 Maj 2014 15:03 1515 4
REKLAMA
  • #1 13568984
    alexv
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam,

mam mały problem z Martin MiniMAC Profile. Kupiłem wczoraj jedną sztuką i jest z nią problem. Głowa zachowuje się jak by była zwykłem WASHEM i nie wiem w czym jest problem. Rozkręciłem ją i sprawdziłem tarcza GOBOS jest ale mimo podłączenia do Freestyler poprawnego odnalezienia głowy i podłączenia jej po wyborze w opcjach Gobo przekręca głowę w poziomie... W menu Martina też nie mogę znaleźć opcji odpowiednich tylko dla typu Profile - czyli zarządzania Gobo - czy jest to błąd oprogramowania wgranego do głowy przez poprzedniego właściciela(1.6)? Czy coś innego?
  • REKLAMA
  • #2 13570329
    szczepan.eu
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Odpal demo z poziomu samej głowy. Dowiesz się czy ma sprawne poszczególne funkcje.
  • REKLAMA
  • #3 13571222
    alexv
    Poziom 14  
    Niestety w opcji demo też Gobo nie ma... Jakiś serwis polecacie?
  • REKLAMA
  • #4 13588828
    Kajtek_170
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    O ile pamiętam w minimackach jakoś w menu się ustawiało jakieś specjalne opcję dla profili, ale dokładnie zobacz w manualu - są ogólno dostępne. Ponadto, możesz nim ręcznie sterować z poziomu menu, to będziesz dokłądnei wiedział czy kręci tarczą gobosów.
    Chociaż jak w demo nie działa, to może być uszkodzony. Jeżeli chodzi o serwis, możesz zapytać w Technice Sceny, ale ostrzegam że to może kosztować, bo te głowy już dawno są nieprodukowane i nie ma części zamiennych. Ewntualnie rozkręc i dokładnie sprawdź czy ktoryś kabel nie jest urwany, bo to powszechna usterka (newralgiczne miejsca to punkty obrotu). Ale zrób to miernikiem, bo takie uszkodzenia potrafią być niewidoczne z zewnątrz (kable się nadwyrężają i upalają wewnątrz otuliny)
  • #5 13591885
    alexv
    Poziom 14  
    Witam,

oddane serwisu. Diagnoza: przerwane przewody od gobo. Ale uszkodzenie poszło dalej i popsuły się drivery na płycie głównej, naprawa +- 200 zł.
REKLAMA