logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson TWG870UG - Jak otworzyć port 9999? Problemy z konfiguracją routera

Donaj88 04 Maj 2014 21:00 2895 8
REKLAMA
  • #1 13570249
    Donaj88
    Poziom 9  
    Witam serdecznie.

Mam problem z otwarciem jakiegokolwiek portu w tym modemie. Niby wszystko robię tak jak należy, ale nadal są zamknięte.
    Port 9999 jest portem, który chcę otworzyć. Przeczytałem wiele poradników, ale cały czas wyskakuje, że jest zamknięty. Wydaje mi się, że wszystko dobrze wprowadziłem.
    W external IP wipsywałem już swoje IP jak i zostawiałem 0.0.0.0, ten sam efekt.
    Próbowałem zrobić by automatycznie otworzyło mi porty (pierwsze trzy pola na 2 obrazku). Jednak wynik jest ten sam, są zamknięte.
    Wyłączyłem zaporę windows oraz antywirusa, jednak bez efektu. Ma ktoś jakieś pomysły co mógłbym dalej zrobić? Dodaję jeszcze zrzut z config:
  • REKLAMA
  • #2 13570498
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    W jaki sposób sprawdzasz, czy przekierowanie działa ?
  • REKLAMA
  • #4 13584427
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie wpisuj nic w External IP Address.

IP masz stałe czy zmienne ?
    Jakie łącze i ISP ?

Dodano po 2 [sekundy]:

Nie wpisuj nic w External IP Address.

IP masz stałe czy zmienne ?
    Jakie łącze i ISP ?

Wklej obrazek z zakładki status na stronie konfiguracyjnej routera.
  • REKLAMA
  • #5 13584478
    Donaj88
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź. IP mam stałe, dostawcą jest UPC, modem jest połączony koncentrykiem z gniazdkiem, łączę się poprzez WiFi.
    Tak jak wcześniej pisałem, w external ip wpisywałem 0.0.0.0 i nic nie pomagało. Jeżeli pozostawię puste pole, to pojawi się błąd.
  • REKLAMA
  • #6 13593415
    Donaj88
    Poziom 9  
    Próbowałem łączyć się za pomocą innego laptopa, ale efekt jest ten sam. Niby port jest otwarty, ale tak na prawdę jest zamknięty.
  • #7 13605130
    ivoxik
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    jak ma sie przekierowanie na wewnętrzny IP 192.198.xxx.xxx do sprawdzania na kompie z IP 192.168.xxx.xxx
    pierwsze dwa obrazki i trzeci - przyjrzyj sie na wew. IP
  • #8 13605155
    Donaj88
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź. Błąd głupi, ale to nie od tego nie działa. Coś nadal jest na rzeczy.
  • #9 13608473
    ivoxik
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    generalnie,
    1. upewnij sie, że wewnętrzne IP do przekierowania na pewno jest to samo co na kompie (czy nie dostałeś innego z routera)
    2. przekieruj jakiś inny port dla diagnozy i otwórz go na roouterze, poza samym przekierowaniem.
    3. nie używał bym tam żadnego "AIM" ani nic konkretnie, poza default, albo "unknown" czy co tam masz...
    4. wejdź w llogg routera i może tam bedzie coś o błędzie...
    5. nie musisz skanować portów, zobacz czy działają. Niektórzy "admini" sieci filtrują, być może masz zablokowane od ISP po stronie dostawcy.
    6. oczywiście po zmmianach dla pewności reboot routera
    7. czy na pewno w dobrej zakładce grzebiesz? niektóre routery mają oddzielone port range, niektóre pojedyncze porty...
    8. po stronie source nie wpisuj konkretnego adresu. powoduje to, ze router doswala na połączenia do twojego PC tylko z tego adresu (czyli swojego własnego...) to sie przydaje na blokowaie konkretnych adresów...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z otwarciem portu 9999 na routerze Thomson TWG870UG. Pomimo prób konfiguracji, port pozostaje zamknięty. Użytkownik sprawdził przekierowanie portów na różnych stronach oraz programach, ale nie uzyskał pozytywnych rezultatów. Otrzymuje porady dotyczące nie wpisywania nic w pole External IP Address, sprawdzenia, czy wewnętrzne IP jest poprawne, oraz testowania innych portów. Użytkownik potwierdza, że ma stałe IP od dostawcy UPC i łączy się przez WiFi. Wskazówki obejmują również sprawdzenie logów routera oraz ewentualne zablokowanie portów przez ISP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA