logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC

silencer7 02 Lis 2015 19:15 1197 9
REKLAMA
  • #1 15117128
    silencer7
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Próbuję przekierować port na routerze Thomson TWG870UG. Sieć to UPC.
    Adres kompa to 192.168.0.10.
    Wpisuję wszystko tak jak na poniższym screenie. Niestety bez efektu. Port nadal jest zamknięty. Przeczytałem już sporo na ten temat, ale niestety nadal nie działa :(
    Być może mam coś jeszcze źle ustawione?
    Bardzo proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki!

Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC
  • REKLAMA
  • #2 15117141
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Miałem podobny problem i po prostu swój router (który stoi za routerem UPC) dałem jako strefę DMZ. Na Thomsonie masz odpowiednią zakładkę, gdzie możesz podać IP dla DMZ.
  • REKLAMA
  • #3 15117183
    silencer7
    Poziom 10  
    Ok, ale co się stanie jak go ustawię jako DMZ? Będzie miał otwarte wszystkie porty? Jak to działa w praktyce?
  • REKLAMA
  • #4 15117235
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Teoretycznie router nie będzie ingerował w pakiety skierowane do adresu IP i wszystkie puszczał jak leci. Tak jakbyś dany adres IP miał wystawiony w Internecie. Jeżeli za routerem UPC nie masz swojego routera, tylko chciałeś przekierować porty do komputera, wtedy musisz zadbać o firewall na komputerze.

W praktyce ten router to dziadostwo jakich mało. Jak zmienisz coś w ustawieniach, to sprawdź po tygodniu, czy nadal są Twoje zmiany, bowiem wiem z doświadczenia, że ten router potrafi co się co jakiś czas resetować do ustawień fabrycznych.
  • REKLAMA
  • #5 15117236
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 15117342
    silencer7
    Poziom 10  
    Tak zrobiłem, ale i tak nie działa...
  • #7 15117396
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 15117624
    silencer7
    Poziom 10  
    Port próbuję przekierować do programu uTorrent. Jest w nim narzędzie do sprawdzenia czy port jest otwarty. A może w samym sofcie jest pies pogrzebany?
    Może to kwestia jakichś ustawień uTorrenta?
    Wrzucam screeny z ustawień - może ktoś z was coś wypatrzy co powoduje problem?
    Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC Router Thomson TWG870UG - przekierowanie portów nie działa, sieć UPC
  • #9 15121036
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 19215233
    silencer7
    Poziom 10  
    porada użytkownik wyżej

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przekierowaniem portów na routerze Thomson TWG870UG w sieci UPC, gdzie port do komputera o adresie 192.168.0.10 pozostaje zamknięty. Inni uczestnicy dyskusji sugerują ustawienie DMZ dla routera, co pozwoli na otwarcie wszystkich portów dla wskazanego adresu IP. Wskazują również na konieczność sprawdzenia ustawień zapory ogniowej na komputerze oraz konfiguracji programu uTorrent, który może blokować porty. Rekomendacje obejmują wyłączenie UPnP, NAT-PMP oraz zapory Windows, a także włączenie DHT w uTorrent. Użytkownik potwierdza, że mimo prób, port nadal nie działa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA