Witam
Jak w temacie: Nie potrafię ustawić przekierowania portów w routerze D-link DWR-116 tak aby był możliwy zdalny podgląd z rejestratora HikVision DS-7608NI-SE/P/8.
Znalazłem kilka bardzo podobnych tematów ale niestety nadal to mi nie pomogło a poza tym fraza DWR-116 na całym forum nie daje ani jednego wyniku...
Tak więc do rzeczy:
Rejestrator z kamerami w sieci rejestratora działa prawidłowo.
Z wewnętrznej sieci LAN jest dostęp do rejestratora przez jego IP.
Ustawiona jest usługa DDNS na NO-IP.
Wywołując rejestrator z sieci WAM czyli zewnętrznej zgłasza się ROUTER a nie rejestrator.
Z tego co wywnioskowałem z podobnych postów winne jest przekierowanie portów w routerze tyle tylko, że nie wiem jak to zrobić.
Parametry:
Dostęp do sieci D-link DWR-116 za pomocą modemu LTE i sieci Play
Wejście z zewnątrz android i sieć Orange
Rejestrator używa (Domyślne):
Port zrządzania dla i7 VMS - 8000
Port HTTP - 80
Port RTSP - 554
Port HTTPS 443
Adres IP 192.168.0.192 (spoza listy DHCP routera)
no i na końcu zrzut wirtual server dla D-link DWR-116 bo jak mniemam to właśnie o to chodzi:
W sprawach sieciowych jestem naprawdę kiepski więc proszę odpowiedzi dawać łopatologicznie
Jak w temacie: Nie potrafię ustawić przekierowania portów w routerze D-link DWR-116 tak aby był możliwy zdalny podgląd z rejestratora HikVision DS-7608NI-SE/P/8.
Znalazłem kilka bardzo podobnych tematów ale niestety nadal to mi nie pomogło a poza tym fraza DWR-116 na całym forum nie daje ani jednego wyniku...
Tak więc do rzeczy:
Rejestrator z kamerami w sieci rejestratora działa prawidłowo.
Z wewnętrznej sieci LAN jest dostęp do rejestratora przez jego IP.
Ustawiona jest usługa DDNS na NO-IP.
Wywołując rejestrator z sieci WAM czyli zewnętrznej zgłasza się ROUTER a nie rejestrator.
Z tego co wywnioskowałem z podobnych postów winne jest przekierowanie portów w routerze tyle tylko, że nie wiem jak to zrobić.
Parametry:
Dostęp do sieci D-link DWR-116 za pomocą modemu LTE i sieci Play
Wejście z zewnątrz android i sieć Orange
Rejestrator używa (Domyślne):
Port zrządzania dla i7 VMS - 8000
Port HTTP - 80
Port RTSP - 554
Port HTTPS 443
Adres IP 192.168.0.192 (spoza listy DHCP routera)
no i na końcu zrzut wirtual server dla D-link DWR-116 bo jak mniemam to właśnie o to chodzi:
W sprawach sieciowych jestem naprawdę kiepski więc proszę odpowiedzi dawać łopatologicznie