logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

D-link DWR-116 + HikVision DS-7608NI-SE/P/8 - Przekierowanie portów

daap007 05 Maj 2014 10:50 9684 8
  • #1 13571368
    daap007
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Witam
    Jak w temacie: Nie potrafię ustawić przekierowania portów w routerze D-link DWR-116 tak aby był możliwy zdalny podgląd z rejestratora HikVision DS-7608NI-SE/P/8.
    Znalazłem kilka bardzo podobnych tematów ale niestety nadal to mi nie pomogło a poza tym fraza DWR-116 na całym forum nie daje ani jednego wyniku...
    Tak więc do rzeczy:

Rejestrator z kamerami w sieci rejestratora działa prawidłowo.
    Z wewnętrznej sieci LAN jest dostęp do rejestratora przez jego IP.
    Ustawiona jest usługa DDNS na NO-IP.
    Wywołując rejestrator z sieci WAM czyli zewnętrznej zgłasza się ROUTER a nie rejestrator.

Z tego co wywnioskowałem z podobnych postów winne jest przekierowanie portów w routerze tyle tylko, że nie wiem jak to zrobić.

Parametry:
    Dostęp do sieci D-link DWR-116 za pomocą modemu LTE i sieci Play
    Wejście z zewnątrz android i sieć Orange

Rejestrator używa (Domyślne):
    Port zrządzania dla i7 VMS - 8000
    Port HTTP - 80
    Port RTSP - 554
    Port HTTPS 443
    Adres IP 192.168.0.192 (spoza listy DHCP routera)

no i na końcu zrzut wirtual server dla D-link DWR-116 bo jak mniemam to właśnie o to chodzi:

W sprawach sieciowych jestem naprawdę kiepski więc proszę odpowiedzi dawać łopatologicznie :-)
  • #3 13572455
    daap007
    Poziom 12  
    Poradnik niby fajny ale dla mnie niejednoznaczny. Rozumiem, że tymi wpisami w screenie wirtual server mam się nie sugerować bo taki był stan zastany. Próbawałem wypełnić tak jak w następnych z tą tylko różnicą, że nie dało się zatwierdzić z pustym polem server IP.

Zrobiłem coś takiego:

Niestety nadal brak komunikacji :-(
  • #5 13573255
    daap007
    Poziom 12  
    No tak ale czy ktoś mi może powiedzieć czy takie ustawienia jak podałem w screenie są właściwe? czy przyczyny mam szukać gdzie indziej.
  • #6 13575279
    jdanecki
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    Konfiguracja wygląda OK, o ile kamera jest na x.x.0.192. Teraz jeszcze załatwienie zewnętrznego IP od operatora komórkowego.
  • #7 13577219
    Alberciak
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    Zmień port RTSP z 554 na np. 5540 ponieważ 554 jest wykorzystywany przez dostawców internetu.
  • #8 13577343
    nazgool
    Poziom 12  
    No właśnie - czy zewnętrzny adres IP załatwiony - jest to usługa dodatkowa (płatna zwykle) u operatora. Skąd się próbujesz łączyć z rejestratorem? Z innego IP nie ze swojej sieci lan, bo wtedy nawet po wpisaniu swojego adresu ddns zgłosi się router.. A przekierowanie portów wygląda ok. Rejestrator ma webserwer wbudowany?
  • #9 13725332
    daap007
    Poziom 12  
    Dzięki wszystkim za pomoc.
    Prawdopodobnie faktycznie winne IP, jednak teraz już tego nie da się ustalić bo rejestrator został zainstalowany na obiekcie docelowym a tam ruszył bez większych problemów i działa wzorowo. (Tam z kolei cała sieć działa w T-mobile)

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przekierowaniem portów w routerze D-link DWR-116, aby umożliwić zdalny podgląd z rejestratora HikVision DS-7608NI-SE/P/8. Rejestrator działa poprawnie w sieci lokalnej, ale z zewnątrz łączy się z routerem, a nie z rejestratorem. Użytkownik skonfigurował DDNS na NO-IP, ale nie może ustalić, czy porty są poprawnie przekierowane. Otrzymał kilka sugestii, w tym umieszczenie rejestratora w DMZ, zmianę portu RTSP z 554 na 5540 oraz upewnienie się, że operator komórkowy dostarcza zewnętrzny adres IP. Ostatecznie, po przeniesieniu rejestratora do innej lokalizacji, problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA