logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jaką kupić maskę spawalniczą samościemniającą

07 Maj 2014 21:15 64860 18
REKLAMA
  • #1 13579924
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 13580115
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13580261
    cezars65
    Poziom 24  
    Ocena: 282
    Dobry wieczór. Trochę w życiu naspawałem.... . Kilka lat temu też stwierdziłem że taka przyłbica automatyczna to wygoda. Nie do końca .... . Kupiłem taką przyłbicę za bodajże chyba 350 pln., w sklepie narzędziowym w Bydgoszczy. Taki chiński badziew . Instrukcja kijowo przetłumaczona na język polski. Pisze w niej że jest ona do spawania również elektrodą . Ale po jakimś czasie jej używania stwierdziłem że jednak oczy bolą..... . Zacząłem szukać , czytać po necie. Przy okazji wyczytałem że ta moja przyłbica ma czas reakcji na ściemnienie szybki 1;10000 sekundy. Ale znalazłem takie przyłbice które mają czas reakcjii 1:25000sekundy , ale niestety te przyłbice są piekielnie drogie ..... . Uważam że na komfort spawania i mniejszy ból oczu przy jej używaniu ma niestety czas reakcji przy ściemnieniu szkiełka . Stwierdzam że przy długotrwałym używaniu taniej przyłbicy o czasie reakcji 1:10000 bolą oczy. Myślę że z tym czasem reakcji to można jej użyć przy MIGU, lub TIGU. Do elektrody z tym czasem reakcji to nie nadaje się.
  • #4 13580350
    marcino2000
    Poziom 24  
    Ocena: 167
    Popatrz na aliexpress. Ja kupilem maskę za około 100zł z przesyłką. Całkiem całkiem przyzwoita, spawałem kilka godzin non stop i nic złego o niej nie mogę powiedzieć.
  • #5 13581412
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 13581489
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1059
    marcino2000 napisał:
    Popatrz na aliexpress. Ja kupilem maskę za około 100zł z przesyłką.

Podaj linka tutaj lub na PW.
  • #7 13581548
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13582391
    marcino2000
    Poziom 24  
    http://www.aliexpress.com/item/subject/833713160.html

Dokładnie taka. W pracy często spawam tigiem, mam maskę 3m speed light czy jakoś tak, za 1200 zł. Oprócz grubości plastiku i jakość wykonania większych różnic nie ma. Do domu, do elektrody jest idealna
  • #9 13582938
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 13583735
    marcino2000
    Poziom 24  
    Spawalem w niej kilka godzin i szybka jest ok. Wymienia się, jednak ja zapasowych nie bralem. Na poczatku wydawała mi się ciut za jasna, ale porownalem z ta 3m-a i wychodzi ze jest nawet ciemniejsza o pol, może cały stopień. Dodam ze na codziennie spawam tigiem a w domu testowalem elektrodę z która nie jestem obyty i dlatego mi się tak wydawało. Polecam od tego sprzedawcy co w linku. Pozdro:-)
  • REKLAMA
  • #11 13585760
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 13585888
    marcino2000
    Poziom 24  
    Nie mam nic wspólnego z tym chinolem, ale jak jesteś gdzieś z okolic Krakowa/Bochni to wpadnij na testy. Mnie zaskoczyła stosunkiem cena/jakość a i wygląda jak z orange county choppers:-)
  • REKLAMA
  • #13 13590293
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 13590799
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 13591586
    marcino2000
    Poziom 24  
    U mnie spawacze co jada non stop nierdzewke używają nazwyklejszej maski magnuma, toż to najzwyklejszy Chinol tylko z naklejką. Nie przesadzajmy z tym, że za sto złotych to raz na miesiąc. Obejzyj przymież, pospawaj, będziesz mile zaskoczony. Idąc tym tokiem rozumowania, jak spawasz cos kilka razy w miesiącu to powinieneś mieć spawarkę froniusa albo kemppi za 15000zl. Czy aż taka jakość, za taką kasę jest nam na codzień potrzebna? To jest sprzęt dla firm.
  • #16 14552871
    Qsa
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Witam
    Trochę odświeżę.
    Jaką maskę kupiłeś? Bo ja właśnie jestem przed zakupem ale widzę, że najtańsze do MMA to za jakieś 300 zł a ta przyłbica z linka wg opisu na aliexpress nie jest do MMA, ceny takich przyłbic zaczynają się od 70$ plus koszt wysyłki.
    Napisz co kupiłeś i za ile?

pozdrawiam
  • #17 14553069
    marcino2000
    Poziom 24  
    Ta maska jest do wszystkich metod. Uzywam czesto do elektrodki w domu I sie super sprawuje. W pracy mam tego 3M ale nie widze roznic w uzytkowaniu. Chcesz to ci zamowie. Lub jak bedziesz w okolicy krakowa/ bochni to wpadnij na testy. Pozdro
  • #18 14562865
    Expert Grupa Topex
    Poziom 14  
    Ocena: 50
    Żeby nie kupować przysłowiowego kota w worku, możesz albo znaleźć zakład spawalniczy, albo hobbystów ze swojej okolicy. Z ramienia firmy Graphite mogę zaproponować wizytę w jednym z naszych centrów narzędziowych, gdzie będziesz mógł przymierzyć i przetestować działanie przyłbicy o czasie reakcji 1/15000s i 4/9-13 DIN (regulacja przyciemnienia). Wiadomo, że krótki test nie zastąpi kilku grodzin pracy, jednak zawsze może dać przynajmniej pojęcie z czym się mierzymy. ;)

Tomek,
    Grupa Topex
  • #19 14851983
    morfeusz27
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    marcino2000 napisał:
    http://www.aliexpress.com/item/subject/833713160.html

Dokładnie taka. W pracy często spawam tigiem, mam maskę 3m speed light czy jakoś tak, za 1200 zł. Oprócz grubości plastiku i jakość wykonania większych różnic nie ma. Do domu, do elektrody jest idealna

Witam, odświeżę temat. Kupiłem taką maskę od kolegi z linku wyżej. Trochę się obawiałem, płatność kartą, Chiny itp. Po 26 dniach kalendarzowych przychodzi na pocztę przesyłką, dobrze zapakowana, w środku maska. Jakość wykonania OK. Więc do spawania ( zwykła besterka ) spawałem od podstaw łącznie 65 metrów ogrodzenia, począwszy od przyspawania do profili grotów. Maska sprawuje się idealnie, politura piękna, plastik ochronny bez uszkodzeń. Do domowych robót idealna, nawet oczy nie piekły. Sąsiad widząc tą maskę, poprosił żebym mu zamówił ( zamówiłem wersję z Putinem hehe ) Reasumując, warto kupić za te parę złotych tą maskę, a portal Aliexpress jest ok

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat zakupu samościemniającej maski spawalniczej, zwracając uwagę na różnice w cenach i jakości. Wiele osób poleca maski z Aliexpress, które oferują dobry stosunek jakości do ceny, a także modele z czasem reakcji 1:25000 sekundy, które zapewniają lepszy komfort spawania. Wskazują na istotność regulacji czułości i zaciemnienia, a także na jakość mocowania do głowy. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi modelami, w tym maskami 3M oraz chińskimi produktami, podkreślając, że tańsze maski mogą powodować ból oczu przy dłuższym użytkowaniu. Wskazują również na możliwość wymiany szybki w maskach oraz na znaczenie przymierzania przed zakupem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA