logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć konto iCloud z używanego iPhone 5 bez hasła?

pasygo 10 Maj 2014 12:39 4680 9
REKLAMA
  • #1 13587117
    pasygo
    Poziom 9  
    Witam :)

Mam poważny problem, mianowicie:
    Kupiłem używanego Iphone 5 na giełdzie. Wszystko ok bez simlocka, śmiga ekstra.
    Ale gdy chciałem przywrócić ustawienia fabryczne, natknąłem się na poważny problem, na iphonie jest zalogowany użytkownik, i gdy chce przywrócić mu stawienia fabryczne prosi mnie o hasło co mam zrobić w tej sytuacji. ???

Proszę o szybką pomoc i wyrozumiałość.
  • REKLAMA
  • #2 13587263
    korek1
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    Nic z tym nie zrobisz. Znajdz sprzedawce (Jeżeli to jakiś handlarz) i po umowie do właściciela.
  • REKLAMA
  • #3 13587411
    mefistofilos
    Poziom 28  
    Ocena: 86
    Wejdz do ustawien iCloud i sprawdz czy Find my iPhone jest wlaczone. Jesli tak, to tak jak kolega wyzej pisal, kontaktuj sie ze sprzedawca. Jesli nie ma FMiP to podepnij do iTunes w trybie recovery i odtworz telefon. Przywroca sie ustawienia fabryczne.
  • #4 13587548
    pasygo
    Poziom 9  
    A nie można poprostu zainstalować innej wersji systemu ?

Dodano po 9 [minuty]:

Albo instalacja jailbreak nie pomogła by?
  • REKLAMA
  • #6 13588790
    korek1
    Poziom 15  
    Ocena: 61
    Artur w applu tego też nie zrobisz a softwerowo zapomnij na dzień dzisiejszy
  • #7 13595410
    pasygo
    Poziom 9  
    jest włączone find my iphone. co robić? naprawde nie ma szans?
  • REKLAMA
  • #9 13596738
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2234
    A coś takiego ? Link

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z usunięciem konta iCloud z używanego iPhone 5, ponieważ urządzenie jest zablokowane hasłem. Odpowiedzi sugerują, aby skontaktować się ze sprzedawcą, aby uzyskać hasło, lub sprawdzić, czy funkcja "Find My iPhone" jest włączona. W przypadku jej aktywacji, nie ma możliwości przywrócenia ustawień fabrycznych bez hasła. Użytkownicy podkreślają, że nie ma obecnie skutecznych metod programowych ani jailbreaka, które mogłyby rozwiązać ten problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA