logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 5 - jak usunąć blokadę iCloud i odblokować telefon?

131XIII 13 Sie 2016 21:36 4497 12
REKLAMA
  • #1 15866884
    131XIII
    Poziom 11  
    Ocena: 47
    Witam, dostałem iPhone 5 i gdy go włączam mam ekran blokady z napisem "iPhone is disabled". Czy da się to jakoś naprawić??
    Podobno ten telefon jest zablokowany przez takie coś jak iCloud i że tą blokadę można chyba jakoś ściągnąć.
    Z góry dzięki za odpowiedzi. ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15866911
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2965
    Zgłoś się do osoby od której dostałeś telefon i poproś o wykasowanie tego telefonu z iCloud.
    Potem zciągnij na PCta iTunes i postępuj wg tej instrukcji:
    https://support.apple.com/pl-pl/HT204306

Natomiast jeśli telefon pochodzi z przestępstwa i prawowity właściciel to nie jest osoba, od której dostałeś telefon to moze być problem - telefon wskaże właścicielowi miejsce gdzie jest.
  • #3 15866947
    131XIII
    Poziom 11  
    Nie no, z tego co wiem to telefon nie pochodzi z przestępstwa, sprawdzałem na iCloud'ie.
    No na chwile obecną jest mi się ciężko skontaktować z tym gościem co go miał, bo nieco urwał się z nim kontakt, a pasuje mi naprawić ten telefon, bo to nie mój a krewnego, tego co go miał.
    A gdybym przez tryb awaryjny wgrał soft'a, to mogłoby to co pomóc??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15867038
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Jeżeli ten telefon nie ma założonej blokady iCloud, to w ten sposób go "naprawisz". Jeżeli ma, to posiadasz nietani przycisk do papieru.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 15867108
    sanfran
    To co jest w instrukcji, to tryb awaryjny wgrywania softa.
    Ale! Po wgraniu nowego softwaru telefon musi być podłączony do PCta, na którym chodzi iTunes.
    iTunes z kolei łączy sie z bazą Apple i dostaje zezwolenie na odblokowanie tego telefonu lub nie.

Jeśli wiesz, ze telefon jest legalny ale cały czas będzie z nim problem to poczytaj o funkcji "jailbreak". Ale więcej nie napiszę, bo zgodnie z regulaminem o tym pisać nie wolno.
  • #6 15867316
    131XIII
    Poziom 11  
    Czyli mówisz bym poszukał informacji na temat "JB" a potem probował go zrobić?
    No oki, czemu nie, mogę spróbować.
  • Pomocny post
    #7 15867323
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    Czasy kiedy można było robić hactivate na iphone za pomocą jb i omijać blokade skonczyły się X lat temu. Zresztą o ile pamiętam to działało na simlocki a nie na icloud.
    Możesz jedynie wgrać softa i spróbować go aktywować ale jeśli telefon ma założony icloud to już nic więcej nie zrobisz - zaden jailbreak Ci w tym przypadku nie pomoże.
  • Pomocny post
    #8 15868598
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2081
    131XIII napisał:
    Podobno ten telefon jest zablokowany przez takie coś jak iCloud i że tą blokadę można chyba jakoś ściągnąć

Można usunąć, ale koszt przewyższa wartość telefonu.
  • #9 20174916
    oktawian89
    Poziom 27  
    Ocena: 442
    Witam

Kupiłem z urzędu skarbowego Iphone 5S A1457, telefon był z blokadą ekranu, zresetowałem go i teraz chce się logować przez Icloud . Jest jakiś sposób żeby to ominąć ? Papiery z urzędu naturalnie na zakup posiadam.

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam
  • #10 20177072
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2081
    oktawian89 napisał:
    Jest jakiś sposób żeby to ominąć ?

Nie ma sposobu, telefon można przeznaczyć na części zamienne.
  • #11 20177759
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    oktawian89 napisał:
    Witam

Kupiłem z urzędu skarbowego Iphone 5S A1457, telefon był z blokadą ekranu, zresetowałem go i teraz chce się logować przez Icloud . Jest jakiś sposób żeby to ominąć ? Papiery z urzędu naturalnie na zakup posiadam.

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam

Możesz próbować kontaktować się z supportem Apple, spotkałem się z przypadkami, że rzeczywiście pomogli. Ale wtedy był komplet z pudełkiem i oryginalnym dowodem zakupu a telefon był u pierwszego właściciela, nie wiem jak będą rozpatrywać taką sytuację.
  • REKLAMA
  • #12 20177787
    sanfran
    No ale „piątka” to już historia, wsparcie się skończyło wieki temu. Nie wiem czy warto go ożywiać, bo wiele aplikacji będzie wymagało IOSu wyższego niż finalna 12.5.6
    Szybkie sprawdzenie: YouTube jeszcze się załapie, ale Google Maps i Netflix już nie.
  • #13 20177792
    oktawian89
    Poziom 27  
    Ocena: 442
    Kwestia żeby go w ogóle włączyć, danych i tak nie chce, już jest zresetowany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z iPhone 5, który jest zablokowany przez iCloud i wyświetla komunikat "iPhone is disabled". Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują kontakt z poprzednim właścicielem w celu usunięcia blokady iCloud oraz użycie iTunes do przywrócenia oprogramowania. Istnieje również możliwość, że telefon może być nieodwracalnie zablokowany, jeśli iCloud jest aktywowany. Jailbreak nie pomoże w przypadku blokady iCloud. Wsparcie Apple może być opcją, ale wymaga oryginalnych dokumentów zakupu. Użytkownicy zauważają, że iPhone 5 jest przestarzały, co ogranicza jego funkcjonalność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA