logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować prasę próżniową? Wybór pompy, podłączenie, akcesoria

Manfredo89 12 Maj 2014 21:06 4887 4
REKLAMA
  • #1 13595416
    Manfredo89
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam wszystkich forumowiczów,
    zainteresowały mnie ostatnio maszyny do oklejania próżniowego. Jednak żeby było ciekawiej a przede wszystkim taniej postanowiłem że chętnie spróbuje zrobić coś samemu. Zainspirował mnie ten film: Praca prasy próżniowej
    Jak stworzyć takie urządzenie. Widzę że jest tam pompa próżniowa, do tego folie (z tym akurat nie powinno być problemu). Mam tylko pytanie jak to jest podłączone? Czy ta pompa jest od razu wyposażona w węże, zawory, manometry? A może ktoś się już spotkał z produkcją takich urządzeń i posłuży mi radą?
    Czy w ogóle warto tworzyć taką maszyną, efekt takiego klejenia wydaje się być dobry, ale może w dzisiejszych czas już nie warto?
  • REKLAMA
  • #2 13595836
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13596028
    t.sat
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Ten system docisku stosowany jest w zgrzewarkach próżniowych do pakowania. Do budowy urządzenia potrzebna jest pompa próżniowa lub wentylator bocznokanałowy , albo agregat od odkurzacza z zaworem regulującym wartość podćiśnienia w układzie.
  • #5 13597112
    Manfredo89
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    A gdyby tak zakupić to urządzenie (pompę próżniową, wentylator bocznokanałowy) jakie parametry jego były by potrzebne. Wymagania do skutecznego działania to około 8 m3/h.

Dodano po 1 [godziny] 17 [minuty]:

http://allegro.pl/prasa-prozniowa-i4217817348.html
    Tutaj facet ma fajną samoróbkę.
REKLAMA