logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór anteny dla 12GHz - przesył rozmów telefonicznych.

pabl_0 14 Maj 2014 10:00 1401 1
REKLAMA
  • #1 13599532
    pabl_0
    Poziom 2  
    Potrzebuję przesłać 600 rozmów telefonicznych na odległość 35km i potrzebuję anteny dla 12 GHz. Kodowanie, potrzebną przepływność, straty itp. itd. sobie zrobiłem, ale potrzebuję sprzętu, a nigdy go nie wybierałem jeszcze. Coś takiego znalazłem:

http://www.radiowavesinc.com/cgi-bin/index.cgi/Products/ProLine+-+Point+to+Point+%28PtP%29/High-Performance/13+GHz+%2812.70-13.25%29+High-Performance+Microwave+Antennas

Trochę poszperałem i mam tylko dodatkowe wątpliwości, do tego co potrzebuję mogę postawić zwykłe anteny, czy muszę postawić radiolinie typu SIKLU,SIAE czy NEC, która jest droga i daje takie ogromne przepustowości jakie mnie nie interesują, bo z moich obliczeń potrzebuję tylko 3 Mb a nie 100 czy więcej ...

Liczę na dobrą stronkę, gdzie sam będę mógł wybrać, albo wasze propozycje oczywiście ;)

Treść oraz jednostki poprawiłem. /Olek II/
  • REKLAMA
  • #2 13625910
    SP5ANJ
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 656
    Witam.

Podpowiem tylko, że popularne i tanie anteny "paraboliczne" dla odbioru typowego SAT to czasze (wycinki paraboli) pracujące na częstotliwości około 10GHz i z powodzeniem możesz je zaadoptować dla częstotliwości 12GHz. :spoko:

Pozdrawiam.
REKLAMA