logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam książki z tabelami parametrów substancji w zależności od temperatury i ciśnienia

Sosna_veb 15 Maj 2014 12:37 1251 6
REKLAMA
  • #1 13602898
    Sosna_veb
    Poziom 10  
    Witam
    Nie wiedziałem, gdzie umieścić temat także spróbuję tutaj.
    Poszukuję książki, nawet kiedyś ją widziałem z różnymi tabelami różnych substancji zmieniających się parametrów od temperatury, ciśnienia itp. itd.
    Bardzo będę wdzięczny za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 13603014
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    To się nazywa "tablice". Są tablice fizyczne, chemiczne, matematyczne, itp. Właściwości które wymieniłeś będą zapewne w tablicach fizycznych lub chemicznych - przed zakupem warto sprawdzić spis treści ;)
  • REKLAMA
  • #3 13603110
    Sosna_veb
    Poziom 10  
    Tyle to ja wiem, chodzi mi o właściwości różnych substancji nie tylko takie "znane", np. oleje różne, różne wody, kwasy. Chodzi o coś bardziej ambitnego niż tablice fizyczne. Kiedyś widziałem książke tylko z tablicami dla różnych substancji.
  • #4 13604897
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Panie jakich substancji i jakie właściwości?
    Ja mam na półce tablice właściwości tworzyw sztucznych, tablice z pasmami ramanowskimi dla przeróżnych związków, właściwości konstrukcyjne materiałów budowlanych, na ścianie mam tabelę rozpuszczalności soli.
    O co Ci dokładnie chodzi?
  • REKLAMA
  • #5 13604972
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    No to jak chodzi o takie substancje to nie wiem, ale przecież ich są miliony. Do czego Ci taka książka? Takie informacje można znaleźć w internecie, a najlepiej w katalogu firmy która dane substancje sprzedaje. Taka firma powinna udostępniać takie tabele dla swoich produktów.
  • REKLAMA
  • #6 13606236
    Sosna_veb
    Poziom 10  
    Chodzi głównie o płyny. No niestety w internecie niema wszystkiego np. tablice oleju opałowego lekkiego. No chyba że źle szukam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje książki zawierającej tabele parametrów różnych substancji, takich jak oleje, wody i kwasy, w zależności od temperatury i ciśnienia. Odpowiedzi sugerują, że istnieją tablice fizyczne i chemiczne, ale użytkownik pragnie bardziej szczegółowych informacji. Wskazano również, że wiele danych można znaleźć w internecie, zwłaszcza w katalogach firm sprzedających substancje. Użytkownik zauważa, że niektóre specyficzne tabele, jak dla oleju opałowego lekkiego, są trudne do znalezienia online.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA