logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GoClever Navio 505 - nawigacja GoClever Navio 505 ekran startowy

pluto4 20 Maj 2014 20:05 8868 5
REKLAMA
  • #1 13620260
    pluto4
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Szukam pomocy w zatrzymaniu ekranu startowego, gdy włączam nawigację, ładuje się od razu auto mapa, ekran startowy widać przez 2 sek. Nie mam możliwości dostępu do innych opcji. Wgrałem nową auto mapę na kartę SD i w związku z tym nie mogę zrobić przekierowania z uwagi na brak możliwości dostania się do ustawień nawigacji. Nawigacja łączy się z komputerem poprzez Windows Mobile, widać wszystkie pliki. Może ktoś miał taką sytuację i może pomóc, dzięki za wszystkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 13620315
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    Po zamknięciu AM, wejdź w ustawienia urządzenia, wybór ścieżki, odznacz >AUTOSTART<
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13624560
    pluto4
    Poziom 10  
    Arczizioom, nie jest ciężko poszukać, lecz trzeba czytać post ze zrozumieniem. Chodzi mi o konkretną sprawę zawartą w dwóch pierwszych zdaniach. Abym mógł załadować mapę trzeba się dostać do ustawień, które są na ekranie startowym a ja nie mogę dostać się do niego z uwagi na automatyczne ładowanie się istniejącej mapy. Wychodząc z automapy wyłącza się nawigacja, nie można przejść do panelu ustawień. Nawigacja łączy się z komputerem poprzez Windows Mobile, gdzie widać wsztystkie pliki, może wystarczy korekta jakiegoś pliku aby poprawić tą sytuację. Twardy reset nawigacji nie daje żadnego efektu.
  • REKLAMA
  • #5 13625217
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    pluto4 napisał:
    może wystarczy korekta jakiegoś pliku aby poprawić tą sytuację
    Jeśli masz AM na karcie SD, wyciągnij Kartę ze splotu urządzenia, jeśli masz w pamięci urządzenia spróbuj usunąć pliki AutoMapa EU.exe, i wceAm.exe .
  • #6 13628397
    pluto4
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany, plik mobilenavigator.exe zablokowałem dostawiając literę, ekran startowy wyświetla się bez problemu. Teraz zamontowanie nowej auto mapy nie nastręcza żadnej trudności.
REKLAMA