logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu na monitorze po wymianie płyty głównej, procesora i RAM-u

dexter_09 21 Maj 2014 16:52 1443 6
  • #1 13622548
    dexter_09
    Poziom 9  
    Witam. Mój problem polega na tym że kiedy włączam komputer nie wyświetla się żaden obraz na monitorze, zmieniłem płytę główną,procesor i pamięci ram i nic to nie dało kartę graficzną ,zasilacz i monitor testowałem na innym komputerze i działają bez zarzutu co może być powodem tego problemu.
  • #2 13622555
    tomrom1985
    Poziom 30  
    Ocena: 644
    Kabel od monitora? Zakładając też, że masz zintegrowaną grafikę oraz oddzielną kartę graficzną - podłącz raz pod kartę a raz pod płytę.
  • #3 13622608
    dexter_09
    Poziom 9  
    Kabel jest dobry, na innym komputerze działa.
  • #4 13622626
    rafal9661
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Zmierz napięcia na zasilaczu, czasem tak jest, że na jednym komputerze pozwala wyświetlać obraz, na innym nie.
  • #5 13622638
    dexter_09
    Poziom 9  
    Mam jeszcze kilka zasilaczy i żaden nie wyświetla obrazu , tylko na tym komputerze.
  • #6 13623406
    rafal9661
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    A jakie były okoliczności przy pojawieniu się problemu. To znaczy, wyłączyłeś komputer a przy ponownym uruchomieniu już obrazu nie było?
  • #7 13623527
    dexter_09
    Poziom 9  
    Powodem mogła być burza, piorun bardzo blisko uderzył od mojego domu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem obrazu na monitorze po wymianie płyty głównej, procesora i pamięci RAM. Pomimo testowania karty graficznej, zasilacza i monitora na innym komputerze, problem nadal występuje. Użytkownik sprawdził kabel monitora, który działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie napięć na zasilaczu oraz podłączenie monitora do zintegrowanej grafiki. Użytkownik wspomina, że problem mógł wystąpić po burzy, co może sugerować uszkodzenie komponentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA