logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować automatyczne aktualizacje Firefox z wersji 28 do 29?

dowcip 22 Maj 2014 12:59 1158 4
REKLAMA
  • #1 13624764
    dowcip
    Poziom 9  
    Wtam. Mam taki problem z ustawieniem firefoxa aby sie nie aktualizowal z wersji 28 do 29. Po odinstalowaniu przegladarki zainstalowalem powtornie starsza wersje 28, odinstalowalem Mozilla Maintenance Service, wylaczylem aktualizacje w opcjach, dodalem wiersz extensions.checkCompatibility i ustawilem na false w aboutconfig. I tak dzien jest dobrze, sprawdzam, wylaczam, robie restarty kompa, jest ok. Na nastepny dzien po wlaczeniu kompa znowu pobiera mi nowsza wersje. Dodatki jakie mam zainstalowane to adblock+ i new tab homepage. Czy jest cos jeszcze co powinienem zrobic zeby sie pozbyc tego nowego dziadostwa?
  • REKLAMA
  • #2 13624803
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2251
    Według supportu mozilli, zrobiłeś nawet więcej niż trzeba ;-), opis wyłączenia poniżej.

Firefox occasionally checks to see if any updates are available for itself and for your search engines. To disable these checks:

Click the menu button New Fx Menu and choose Options
    Select the Advanced icon.
    Select the Update tab.
    Check Never check for updates (not recommended: security risk) and uncheck Search Engines.

Jeżeli nadal działa to pozostaje zadać im bezpośrednio pytanie dlaczego nadal się aktualizuje.
  • REKLAMA
  • #3 13624883
    Bodhistawa
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Może masz odhaczoną opcję testowania wersji beta?
  • REKLAMA
  • #4 13625021
    dowcip
    Poziom 9  
    Gdzie wylaczyc to testowanie wersji beta?
  • #5 13628653
    viwaldi1
    Poziom 24  
    Ocena: 60
    Uzywam od baaardzo dawna wersji portable firefoxa i nie zdazylo mi sie zeby samodzielnie sie aktualizowal (po wylaczeniu tego w OPCJACH). Tak samo "posluszny" jest Thunderbird portable.

Jak zablokować automatyczne aktualizacje Firefox z wersji 28 do 29?

Sprawdz u siebie. Wersje 28 pl portable znajdziesz TU.

v
REKLAMA