logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się komputera przy opcji Zapisz jako w PowerPoint, Excel, Skype

ksojka212 22 Maj 2014 20:03 3036 13
REKLAMA
  • #1 13625753
    ksojka212
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Pomóżcie mi gdy robię prezentację z Microsoft Power Point i biorę zapisz jako to to okno ma jakieś problemy. Napisane jest Brak odpowiedzi w nawiasie i tak za każdym razem i nie tylko w power point ale też w excel, skype gdy chcę zmienić zdjęcie w notatniku. Wszędzie gdzie jest zapisz jako.. albo coś w tym stylu. Doradźcie.
  • REKLAMA
  • #2 13625839
    majkel3d
    Poziom 16  
    Ocena: 22
    Zacznijmy od podstaw :)
    - sprawdź czy masz miejsce na dysku
    - podaj konfigurację komputera, z systemem włącznie.
    - czy używasz antywirusa, firewalla? jak tak to jakich?

jak to na elektrodzie, nie zapomnij o smart dysku i zasilaczu ;P
  • REKLAMA
  • #3 13625845
    ksojka212
    Poziom 9  
    Miejsca to ja mam dużoo.
    Antywirus Norton Internet Security.
    System windows 7 64x bit
    A gdzie ta konfiguracja kompa ? xd
  • REKLAMA
  • #4 13625855
    majkel3d
    Poziom 16  
    System orginalny oczywiście?
    Zobacz czy na innej partycji możesz zapisać. Czy w programach innych niż wymieniłeś problem występuje?
  • #5 13625868
    ksojka212
    Poziom 9  
    ja nawet nie mogę tego zapisać bo problem jest wtedy gdy naciskam zapisz jako..
    System orginalny windows7 ultimate.
    Jest brak odpowiedzi i biorę menedzer zadań i zakończ proces a tu po prezentacji.
  • #6 13625878
    majkel3d
    Poziom 16  
    Czy jak ściągasz programy z netu też jest problem? Jak nie, to ściągnij adwcleaner i mbam, przeskanuj system.

Czy pracujesz na koncie administratora, czy z ograniczeniami?

Dodano po 30 [sekundy]:

zakładam, że office też orginał...
  • REKLAMA
  • #7 13625886
    ksojka212
    Poziom 9  
    Konto administratora nowy komp a tu.. Przy ściąganiu nie ma problemu bo od razu idzie plik do pobrane a jak mam wybrać to dupa ;]
  • #8 13625892
    majkel3d
    Poziom 16  
    czy tylko w office? czy coś jeszcze?

konfiguracja kompa też nie zaszkodzi. Czy to PC, czy laptop, jaki procesor, ile ram, jaki dysk i inne...
  • #9 13625899
    ksojka212
    Poziom 9  
    To jest PC procesor AMD 6 rdzeniowy 8 GB Ram dysk 500 GB
    Nawet na skype jak chce zmienic zdj i biorę przeglądaj to samo excel power to samo tylko jak chce gdzieś coś zapisać ;p
  • #10 13625918
    majkel3d
    Poziom 16  
    przeskanuj adwcleaner i mbam, zobaczymy co dalej...
    Sprawdź miejsce na dysku C:, nawet jak na innym masz dużo miejsca, a c: jest pełny, może być problem. Mało prawdopodobne, ale szukamy :)
  • #11 13625976
    ksojka212
    Poziom 9  
    Skanuje o ile to coś da xd
  • #12 13626249
    Firmowy
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Utwórz nowe konto i zobacz czy będzie tak samo.
  • #13 13626416
    Toysan
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jeżeli to vorus, to najszybsza metoda to ściągnięcie Kasperky antivirus albo Bit defender antivirus i zrobić FULL scan. To ma wersje trail 30 dni więc 1 skan i po kłopocie. Tylko że jeżeli zdecydujesz się na ten krok to musisz usunąć nortona jakimś programikiem do kasowania (coś typu revo unistaller). Co do samego antywirusa to norton ma ~20% przepuszalności wirusów ( w zależności od testów) Bit i Kasp tylko ~10%. I muszę cie zmartwić INTERNET SECIURITY to nie ANTYVIRUS. Osobiście najpierw bym spróbował z reinstalacją samego Office.

Czyli :
    1. reinstall offis'a - jeżeli nie pomoże pkt 2
    2. Zainstalować konkretnego antywirusa - firewall to nie to samo (oczywiście moge sie mylić) ....
    3. Przeskanować i cieszyć się życiem.
  • #14 13627445
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 280
    Zobacz w podglądzie zdarzeń czy są w nim wymienione jakieś problemy związane z MS-Office. Jesli tak to powinny tam być również szczegóły tych problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się aplikacji Microsoft PowerPoint, Excel i Skype podczas korzystania z opcji "Zapisz jako". Problemy występują na systemie Windows 7 Ultimate z zainstalowanym Norton Internet Security. Użytkownik ma komputer PC z procesorem AMD 6 rdzeniowym i 8 GB RAM. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie miejsca na dysku, skanowanie systemu za pomocą AdwCleaner i Malwarebytes, a także rozważenie reinstalacji pakietu Office. Wskazano również na możliwość problemów z wirusami oraz konieczność utworzenia nowego konta użytkownika w celu dalszej diagnostyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA