logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki Tracer Explode. Nie działa lewa słuchawka, 2 urwane kabelki?

Keski 24 Maj 2014 10:56 2451 1
REKLAMA
  • #1 13629456
    Keski
    Poziom 1  
    Witam, otóż mam taki problem. Kupiłem jakieś 4 miesiące temu ów słuchawki, ładnie chodził, bez żadnych zastrzeżeń. Wczoraj przestała działać lewa słuchawka, to znaczy przy poruszaniu głową, gdy miałem je założone działały, ale przy następnym ruchu znowu się wyłączały. Ruszałem tymi kabelkami przy wejściu do lewej słuchawki, tak, żeby w końcu na jakiś dłuższy czas stykały się i działały. Próby zakończyły się tym, że lewa słuchawka całkowicie padła. Zdjąłem z niej gąbkę, wykręciłem 3 śrubki, zdjąłem i od razu w oczy rzuciły mi się dwa srebrne druciki/kabelki (niepotrzebne skreśl). Nie mam w tym momencie jak zrobić zdjęcia, więc rozrysowałem to w paintcie, wszystko powinno być widoczne.

Słuchawki Tracer Explode. Nie działa lewa słuchawka, 2 urwane kabelki?

Nie wiem, czy te 2 srebrne druciki mają tak odstawać, czy być z czymś połączone. Jeżeli tak ma być, to w czym może tkwić problem niedziałającej słuchawki?
  • REKLAMA
  • #2 13629692
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    Zdjęcie by się jednak przydało. Pytanie co to jest u ciebie "zewnętrzna część" - bo zdaje się że to jednak "wewnętrzna część" czyli ta stykająca się z uchem, zawierająca przetwornik słuchawkowy, a przerwane przewody (nie wiadomo czy na pewno przerwane, zdjęcie może więcej wyjaśni) prowadzą do mikrofonu. Przewody te nie mają nic wspólnego z odtwarzaniem dźwięku przez słuchawki, Jeśli dźwięk przerywa to przełamanego przewodu szukać trzeba gdzie indziej, a przerwę nie zawsze widać.
REKLAMA