Witam. Od niedawno borykam się z problem, który dotyczy router'a TP-LINK WR842ND. Został on zakupiony niedawno i na początku nie było z nim problemu. Internet działał bardzo szybko w komputerze stacjonarnym, laptopie, telefonie, ps3 oraz w telewizorze jednak od kilku dni spowalnia on internet w komputerze stacjonarnym oraz zanika na ps3, który stoi razem z nim w pokoju. Strony, które przedtem ładowały się w zaledwie kilka sekund teraz ładują się ponad minute lub wyskakuje komunikat o błędzie połączenia. Moim dostawcą internetu jest Vectra. Do ich modemu podłączony jest mój router (modem Vectry nie posiada wbudowanego router'a). WIFI jest na hasło a na komputerze nie znalazłem żadnych wirusów. Zresetowałem ustawienia routera do fabrycznych i od nowa skonfigurowałem go za pomocą dołączonej płyty przez producenta (bez pozytywnych rezultatów). Podłączając modem bezpośrednio do komputera internet działa jak należy. Chciałbym prosić Was o pomoc bo przeglądałem fora i nie mogłem znaleźć rozwiązania.
Jeśli napisałem temat w złym dziale to proszę moderatora o przeniesienie go do działu związanego z tym problem.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam, Wojtek.
Jeśli napisałem temat w złym dziale to proszę moderatora o przeniesienie go do działu związanego z tym problem.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam, Wojtek.