logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tevion MD 2822 VTS - brak głosu po resecie NVM, jaki wsad do pamięci 24CW32?

dantess 15 Kwi 2005 19:17 2334 8
REKLAMA
  • #1 1408306
    dantess
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Panowie mam problem , po przestrojeniu rymi fonią głos miałem lecz źle dobrany był w trybie serwisowym kineskop i postanowiłem zrobić resset nvm pamięci , tak zawsze robiłem w tv md7115vts i pomagało lecz w tym tv jest problem obraz jest normalny lecz głos zniknoł. Na av jest tylko z tunera nie ma , jest to chasis podobne do schneidera tv17 lecz troszke sie rózni tv jest na MSP3401 , PAMIĘĆ TO 24CW32 (smd) Tryb serwisowy jest ustawiony tak jak w drugim takim samym sprawnym tv coś mi sie wydaje ze trzeba wsad do pamięci pytanie tylko jaki ?? tam na scalaku pisze 5.09 no ale w trybie serwisowym też można ustawić i nie daje to rezultatu , wymieniłem pamięc na czystą i też jest ten sam efekt natomiast jesli te pamięci wsadze do tv md 7115vts to głos chodzi.

Mam pytanie
    jaki programator mam kupić do tych pamięci smd
    gdzie go mopżna kupić jak najszybciej
    jakie wsad włożyć
    i czy są inne możliwości może ktoś już miał cos takiego moze z tą pamięć jednak nie trzeba programować ??

Taki sam efekt mam w tv 34 cale md 8209vts i jest to chasis tv 17.6 też był zrobiony resset pamięci lecz nie ja go zrobiłem on już tak do mnie przyszedł
    bardzo posze o pomoc w tych dwuch tv bopilnie mi są potrzebne

Pozdrawiam Dantess
  • REKLAMA
  • #2 1409128
    ertevu
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Niedawno kolega dantess miał problem z głosem z inymi Medionami. I mimo że w chęć udzielenia pomocy zaangażowało się kilka osób ,kolega dantess po naprawie napisał tak-uszkodzenie polegało na ..... a poco wam to pisze skoro gardzicie mną
  • REKLAMA
  • #3 1409188
    dantess
    Poziom 17  
    pisac pisałem
    lecz teraz to nie ten sam tvtylko 32 calowy tevion md2822a
  • #4 1410093
    adam12
    Poziom 26  
    Ocena: 17
    kolega dantess po naprawie napisał tak-uszkodzenie polegało na ..... a poco wam to pisze skoro gardzicie mną
    To nie fer panie dantess skoro wyciągasz informacje a sam nie pomagasz.
    Nieważne jaki tewion,chodzi o zasade fer play
  • REKLAMA
  • #5 1411999
    dantess
    Poziom 17  
    wyjasnienia co do tamtego postu
    Jestem juz od 10 lat związany z serwisowaniem sprzętu rtv i nie tylko[,] tak tez zajmuje sie tym nie od dziś i kolega ertvu podesłał mi podpowiedź na moją usterke[,] nad ktorą siedziałem pare dobrych nocek i poprostu nie wytrzymały mi nerwy nad jego zniewarzeniem powaznego problemu na zakładzie.
  • REKLAMA
  • #6 1412036
    zdzich42
    Poziom 41  
    Ocena: 867
    Panowie od żali macie komunikatory GG, Tlen, ostatecznie PW czy maile. Tu tylko konkrety prosze.
  • #7 1824363
    sbuli
    Poziom 19  
    Ocena: 28
    Witam
    dantess jak możesz to odpisz co było przyczyną braku dźwięku z tunera? Mam podobny problem.
    Pozdrawiam
  • #8 1837190
    dantess
    Poziom 17  
    zaprogramuj pamiec dobrym wsadem i pokłopocie
    i oczywiscie tv wymaga przestrojenia
  • #9 1838874
    twimpex
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    A czy ta płyta ma moze takie przelotki jak płyta od schneider-a ? jak tak to przelutowac i powinno pomóc , pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Tevion MD 2822 VTS, w którym po resecie pamięci NVM zniknął dźwięk, mimo że obraz jest prawidłowy. Urządzenie posiada pamięć 24CW32 (SMD) i układ MSP3401, a chassis jest podobne do Schneider TV17, lecz z różnicami. W trybie serwisowym ustawienia kineskopu i innych parametrów nie przywracają dźwięku. Wymiana pamięci na nową nie rozwiązała problemu, natomiast ta sama pamięć działa poprawnie w modelu MD 7115 VTS. Sugerowano konieczność zaprogramowania pamięci odpowiednim wsadem oraz przestrojenia telewizora. Pojawiła się też sugestia sprawdzenia i ewentualnego przelutowania przelotek na płycie, podobnie jak w modelach Schneidera. Dyskusja wskazuje na potrzebę posiadania programatora do pamięci 24CW32 oraz dobrania właściwego wsadu, jednak konkretne pliki wsadowe nie zostały podane. Wątki poboczne dotyczą zasad współpracy i wymiany informacji w serwisie RTV.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA