logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firefox zawiesza się po uruchomieniu - jak naprawić bez utraty konfiguracji?

jarr25 29 Maj 2014 21:57 1776 4
REKLAMA
  • #1 13646670
    jarr25
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witajcie, mam taki problem z firefoxem, że za każdym razem jak go odpalam to mam zawieszenie totalne po kilkudziesięciu sekundach. Próbowałem usuwać pliki z Appdata, ale one także usuwają całą konfigurację firefoxa, czy jest może jakiś sposób żeby sobie z tym poradzić bez potrzeby ustawiania wszystkiego od nowa w przeglądarce? Dodam że program zajmuje od około 300 - 600/700 pamięci w zależności od obciążenia kartami, więc chyba raczej jak u wszystkich, natomiast zawieszanie się programu uniemożliwia całkowicie korzystanie z niego.. ;/

edit: jeden z folderów jaki jest to w AppData/local, tam jest profiles i updates, w roaming jest extensions i crash reports/profiles
  • REKLAMA
  • #2 13646775
    problem.z.ko
    Poziom 25  
    Ocena: 44
    Firefox kiedyś był dobrą przeglądarką. Teraz przeglądarka Chrome jest najlepsza i najszybsza. Polecam jej instalacje a nie zabawę z firefox'em. Jeżeli już musisz korzystać z firefox'a to zrób jego reset. Jak to zrobić to już znajdź sobie w internecie.
  • REKLAMA
  • #3 13648272
    blazej222
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Czy próbowałeś czyścić CCleaner'em ?Mi osobiście pomaga
    Po usunięciu plików z appdata i ponownym ustawieniu przeglądarki przez jaki czas się nie wiesza?
  • REKLAMA
  • #4 13648393
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10453
  • #5 13648419
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    problem.z.ko napisał:
    Teraz przeglądarka Chrome jest najlepsza i najszybsza.

I najbardziej zasobożerna niestety.
    Lepsza nowa Opera na silniku Chrome trochę lżejsza a także bardzo szybka. Firefox pod względem szybkości jest daleko w tyle za Operą i Chrome.
    jarr25 napisał:
    Dodam że program zajmuje od około 300 - 600/700 pamięci w zależności od obciążenia kartami

W dzisiejszych czasach to norma :)

Wykonaj skany, o które cię poproszono wyżej i oprócz tego wrzuć zrzut ekranowy z programu Crystal Disc Info.
    Przydały by się też parametry PC i z jakiego systemu korzystasz.
REKLAMA