logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

pilot do tv magnavox mlcd26 - proszę mądre głowy o radę :)

mlsla 03 Cze 2014 23:41 822 5
REKLAMA
  • #1 13662505
    mlsla
    Poziom 2  
    witam, chcę nabyć używkę tv magnavox mlcd26, czy jest dostępny na rynku (może byc online) pilot uniwersalny kompatybilny z tym cudem? w rozsądnej cenie oczywiście ;)
    Bardzo proszę o pomoc, bo ja zielona w temacie :) nie wiem czy brać czy wkopię się w problem?
    w innym wątku ktoś podsuwał ten ze strony cybor-tech model RC8205 PHILIPS za 10zł, ale do innego modelu, czy do wspomnianego też podejdzie?
  • REKLAMA
  • #2 13662677
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1277
    Proszę podać dokładny model telewizora. Te oznaczenie "mlcd26" nie wydaje się być prawidłowe.

Odbieram je jako LCD 26 - co jest bardzo generalnym parametrem :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13662814
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 940
    Firma taka sobie, uszkodzona obudowa, brak pilota, BRAK dekodera TV cyfrowej (koszt od ok. 120zł w górę), jeśli za ok. 620zł w markecie można nabyć 32cale z gwarancją na dwa lata to może jednak zastanów się nad tym zakupem.
  • REKLAMA
  • #5 13662978
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1277
    Przychylam się do opinii kolegi cirrostrato.

Nie jestem przekonany, że to dobry wybór. Zrobiłem rozeznanie na temat tego telewizora.
    Ani firma Philips - uprzedni właściciel firmy Magnavox, ani Funai - obecny właściciel Magnavox, nie "przyznają" się do tego odbiornika. Można znaleźć informacje, że biorąc pod uwagę wiek tego telewizora, jest to jakaś pół-legalna podróbka telewizora firmy Philips. A nie mając podstawowych danych tego odbiornika, to trudno polecić odpowiedniego pilota do tego telewizora.

Dorzucę tu brak złączy HDMI, brak obrazu wysokiej jakości w tym odbiorniku i brak pilota, to naprawdę może lepiej rozejrzeć się za czymś lepszym w miarę możliwości.
  • #6 13663078
    mlsla
    Poziom 2  
    Ok, może nie do końca takiej odpowiedzi oczekiwałam ;) ale bardzo dziękuję za rzeczowe wypowiedzi. Robiłam już lekkie rozeznanie w kierunku zakupu nówki, także zostałam utwierdzona w przekonaniu, że lepiej jednak zainwestować trochę większą kwotę. Będzie gwarancja i ekran większy, także bardzo Panowie mi pomogliście w podjęciu decyzji, pozdrawiam :)
REKLAMA