logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UPS Smart APC 1000 (SU1000INET) - Kabel sygnałowy RS232

Sobieradek 16 Kwi 2005 23:36 5777 3
REKLAMA
  • #1 1411972
    Sobieradek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    UPS Smart APC 1000 (SU1000INET) - Kabel sygnałowy RS232
    Poszukuję opisu jak zrobić kabel szeregowy do połączenia UPS-a z komputerem przez port szeregowy RS232. Typowy kabel nie pasuje, a po podłączeniu zwykłego kabla UPS nie daje się załączyć. Nie mogę nigdzie znaleźć rysunku które piny mają być podłączone z którymi we wtykach DB-9. Jeśli ktoś z Was wie, proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    Mariusz
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1412522
    Sobieradek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Bardzo serdecznie dziękuję z pomoc :)
    Kabelek zrobiłem i bardzo ładnie działa z programem PowerChute PLUS (Windows XP), program można ściągnąć ze strony www.apcc.com. Natomiast nie wiem, czy należy skalibrować nowe akumulatory i jakim programem. Stare podtrzymywały bardzo krótko. Na nowych UPS podtrzymuje dwa stanowiska z monitorami 17 cali prawie 30 minut do wyłączenia.
    Pozdrawiam
    Mariusz
  • #4 1550908
    syrzk
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam
    Mam UPS-a wymieniłem AKU i trzymał 10 minut na nowych chociaż jego moc to 700W . Po kalibracji AKU podtrzymanie wzrosło do 30 minut z monitorem, a bez do 1 godziny 20 minut.

Kalibrację przeprowadziłem w ten sposób że naładowane AKU włożyłem do UPS-a i rozładowywałem prądem 350W czyli połową mocy UPS-a aż do całkowitego rozładowania . Bez podłączenia przewodu zasilającego. Po wyłączeniu się UPS-a podłączyłem mu zasilanie i naładowałem chodzi do dziś i jest ok.
REKLAMA