logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować nowy soft z polskimi znakami na Philips LX8300SA?

_MarSs_ 17 Kwi 2005 23:19 3617 7
REKLAMA
  • #1 1414763
    _MarSs_
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    Witam,
    dla wszystkich posiadaczy kina domowego Philips LX8300SA dobra wiadomość: jest sofcik obsługujący stronę kodową 1250 (Windows) więc można oglądać DivX'y z polskimi znakami!!!

Ponadto w sofcie:
    - strona kodowa 1250 (Windows) -nie trzeba konwertować znaków!!!
    - poprawiona czcionka - ładniejszy krój;
    - więcej znaków w linii - do 50;
    - zlikwidowane szare tło a dodana obwódka czcionki;
    - obniżone napisy na dół ekranu;
    - możliwość wyboru czcionki WYSOKIEJ i niskiej z menu.

Teraz aby mieć poprawne napisy w 8300 wystarczy:
    - wczytać plik TXT do Sub-Edit Playera;
    - Ctrl-W - standard;
    - Ctrl-G - standard;
    - Ctrl-Y - na 49 znaków i 3 linie;
    - Ctrl-R - standard;
    - Plik/Export do SubRip STR
    - nagrać na płytę razem z filmem z DOKŁADNIE taką samą nazwą pliku i mniej niż 31 znaków.
    Wrzucić do odtwarzacza i cieszyć się świetnym filmem.
    Załączniki:
    • LX8300SA.zip (1.23 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1431667
    bolso3
    Poziom 1  
    ściągnołem i nagrałem na płyte ale pokazuje nieznana cd i co zrobić
  • REKLAMA
  • #3 1436175
    _MarSs_
    Poziom 16  
    Rozpakować ZIPa tak aby był BIN i dopiero nagrywać. ;-)
  • #4 4440287
    jonybrawofx
    Poziom 1  
    witam mam problemik czy moge prosic o starszy soft gdyz ten nowy po wgraniu znikneły napisy divx lub dokładna istrukcje jak i co zrobic i czy mozna ponownie wgrac ten nowy
  • REKLAMA
  • #5 4449481
    _MarSs_
    Poziom 16  
    Tutaj masz jeszcze nowszą wersję, na 100% dobrą.
    Modyfikacja zrobiona w oparciu o najnowszy soft Philipsa.
    Obsługuje 2 strony kodowe (1250 windows i iso-8859-2)
    Posiada 2 kroje czcionki.
    Powiększyłem też rozmiar miejsca na podpisy i się lepiej komponuja z filmem.
    Załączniki:
    • LX8300SA.rar (1.06 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 6710205
    kflont
    Poziom 2  
    potrzebny był mi nowy sofcik więć ściągnełem zgrałem na płytke sam rozpakowany plik bin i zobaczymy co z tego da się wypocić mam pytanko gdyby był sofcik 2008-lub 09 prosił bym o link z góry dzięki
  • #7 8387447
    curdeballans
    Poziom 30  
    Ocena: 453
    Czy taka zawartość flash jaką koledzy udostępnili w tym wątku wgrana zewnętrznym programatorem do 29w160 będzie odpowiednia?.
    Wielkość pamięci flash to 2mb a w pliku jest ok 1,8mb. Czy tu czegoś nie brakuje? Może dla programowania całej pamięci potrzebny jest firmware wielkości 2mb?.
  • #8 8392950
    curdeballans
    Poziom 30  
    Ocena: 453
    Odpowiem sobie sam , po odczytaniu zawartości flash M29w160 okazuje się że treść to ok 1,8mb a reszta to FF.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy instalacji nowego oprogramowania (softu) na odtwarzacz kina domowego Philips LX8300SA, które obsługuje stronę kodową 1250 (Windows) umożliwiającą wyświetlanie napisów DivX z polskimi znakami bez konieczności konwersji. Nowy soft zawiera poprawioną czcionkę, zwiększoną liczbę znaków w linii (do 50), usunięte szare tło z dodaną obwódką czcionki, obniżone napisy na ekranie oraz możliwość wyboru kroju czcionki z menu. Instrukcja użytkowania obejmuje przygotowanie napisów w Sub-Edit Playerze i eksport do formatu SubRip STR, a następnie nagranie ich na płytę z filmem o identycznej nazwie pliku (do 31 znaków). Użytkownicy zgłaszali problemy z nagrywaniem pliku ZIP – konieczne jest rozpakowanie do pliku BIN przed nagraniem. Pojawiła się także nowsza wersja softu obsługująca dwie strony kodowe (1250 Windows i ISO-8859-2) oraz dwa kroje czcionek, z powiększonym miejscem na napisy. Wątpliwości dotyczyły również rozmiaru firmware i kompatybilności z pamięcią flash M29w160 (2MB), gdzie faktyczna zawartość to około 1,8MB, a reszta to puste dane (FF).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA