logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić zębatkę do karetki HP Deskjet 3325? Czy warto wymieniać?

dimas 19 Kwi 2005 00:17 1418 8
REKLAMA
  • #1 1417882
    dimas
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    witam wszystkich
    mam problem z deskjet 3325 ulamala sie zebatka na na karetce i karetka stoi w miejscu
    teraz tak zauwazylem ze ta zebatka jest na 2 srubkach przykrecona czyli mozna wymienic sama zebatke tylko czy warto i gdzie takie cos dostac
    jak cos to jutro dam zdjecie dokladnie o co mi chodzi
    z gory dzieki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1418343
    player13
    Poziom 12  
    miałem kiedys podobne uszkodzene. Przymocowalem na stale karetke do paseczka i gra ;). Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1418490
    defol
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    W HP nie dostaniesz bo oni chcą zdzierać z ludzi kasę i nazywają to "naprawą ryczałtową". Oddajesz im drukarkę a oni dają Ci używaną-sprawną za cene prawie nowej. Ja używam spinacza biurowego i wgrzewam go przy pomocy lutownicy w trzech miejscach tego ułamanego zaczepu. Naprawiłem w ten sposób ok.20 drukarek i zadna nie wróciła. Prędzej wykończysz drukarkę niż to się zerwie. Czas pracy ok.20 minut i klient jest zadowolony bo płaci grosze.
  • Pomocny post
    #4 1418670
    staszeks
    Poziom 27  
    Ocena: 81
    to tak jakbyś wjeżdżał do warsztatu samochodowego uzupełnić płyn w chłodnicy samochodem o przebiegu 10tys. a wyjężdżał samochodem
    o przebiegu 150 tys. Ale płyn uzupełniony.
    tyle tylko,że zużycie innych części jest zupełnie inne choć samochód
    jeszcze jeździ.
    Niestety HP tak robi (napewno w wypadku napraw gwarancyjnych)
    Naprawy pogwarancyjne u nich są raczej nieopłacalne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1418718
    chemik007
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    nie jestem pewien jak dokladnie to u Ciebie wyglada ale pare razy udalo mi sie naprawic zebatki za pomoca "poxiliny" - czyscisz uszkodzone miejsce. zwilzasz kropelka "super glu" potem wciskasz troche poxiliny i po chwili delikatnie nozykiem modelujesz sobie tryb. jak sie spoznisz to zawsze mozesz ja troszke podciac ostrym nozem
  • REKLAMA
  • #6 1418797
    dimas
    Poziom 13  
    wlasnie skleilem klejem pattex stabilit poskladam i zobacze co z tego wyjdzie (apropo gwarancji skonczyla sie miesiac temu juz nigdy nie kupie hp)
  • Pomocny post
    #7 1538116
    u200765
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Udało mi się naprawić kilka tego typu drukarek z tym problemem - poxiliną. Polecam bardzo dobrze klei na ament, działają do tej pory a HP jak chce niech się zgłosi na elektrodę - sprzedamy im prawa autorskie co do sposobu naprawy.
  • Pomocny post
    #8 1538516
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    dimas napisał:
    wlasnie skleilem klejem pattex stabilit poskladam i zobacze co z tego wyjdzie (apropo gwarancji skonczyla się miesiac temu juz nigdy nie kupie hp)

Rozejrzyj sie dobrze po sklepach z drukarkami - wszystkie tansze modele to chlam niezaleznie od producenta. Z zalem stwierdzam ze skonczyly sie czasy kiedy drukarka z "nizszej polki" mogla posluzyc pare lat... teraz juz wszyscy produkuja jednorazowki... :(
  • #9 1982615
    dimas
    Poziom 13  
    klejenie pomoglo definitywnie trzyma jak diabel soltysa dzieki za pomoc temat uwazam za zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem uszkodzonej zębatki na karetce drukarki HP Deskjet 3325, która zatrzymała się w miejscu. Zębatka jest przymocowana na dwie śrubki, co umożliwia jej wymianę. Użytkownicy sugerują, że oryginalne części HP są trudno dostępne i drogie, a serwis producenta często wymienia całą drukarkę na używaną za wysoką cenę. Jako alternatywę proponowano samodzielne naprawy, takie jak wgrzewanie spinacza biurowego lutownicą, klejenie uszkodzonego elementu klejami typu Pattex Stabilit lub użycie poxiliny do odbudowy zębatki. Naprawy te są skuteczne i ekonomiczne, a klejenie poxiliną zapewnia trwałość. Wskazano również, że tańsze modele drukarek, w tym HP Deskjet 3325, mają ograniczoną żywotność i są traktowane jako urządzenia jednorazowe. Ostatecznie autor potwierdził skuteczność klejenia i zamknął temat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA