logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Deskiet 1510 PSC - nowy czarny tusz (zamiennik 22 ml Xl) nie drukuje

madzia1989 04 Cze 2014 19:10 3291 3
REKLAMA
  • #1 13678874
    madzia1989
    Poziom 2  
    Witam
    Zakupiłam ostatnio drukarkę HP Deskjet 1510 PSC. Pojemniki orginalne były w zestawie. Skończył mi się już tusz czarny (koloru jeszcze dużo). Zakupiłam w sklepie zamiennik 22 ml za 58 zł. No i jak go włoże to mrugają dwie kropelki - kolor i czarny, jak włoże stary to tylko miga, że skończył się czarny. Drukuje więc na ciemne kolory dokumenty - w środku nie ma żadnego pojemnika z czarnym tuszem. Czyściłam wszystko ładnie według wskazówek...ale nic nie pomaga..co może być przyczyną...możliwe że nie toleruję zamienników? ten jest chyba większy niż stary czasrny bo ma inne rozmieszczenie tych kropeczek, których nie wolno macać...może coś z tuszem tym nie tak..nie wiem czy rekamować go czy to wina drukarki czy jak:( proszę o pomoc, bardzo potrzebuje coś na dniach wydrukować...
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 13681117
    BOBBY1234
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Zamiennik jest do reklamacji.
    Zamienne kartridże nie są nowe tylko są to kolejny raz napełniane zużyte oryginalne. Napełniane są nie wiadomo jakim tuszem, przeważnie kiepskim, a druga sprawa to nie wiadomo ile leżą na półkach po napełnieniu i zasychają.
    Ja kupiłem kiedyś napełniany zamiennik HP 300 firmy TB Print :tusz zaschnięty, styki kontaktowe całe czarne ogólnie dno. Kilka godzin walczyłem z nim żeby to udrożnic, nie odesłałem ze względu na koszty przesyłki. Nie ma nowych fabrycznych zamienników typu HP 300 i 301 tylko napełniane zużyte ze względu na procesy sądowe z firmą HP.
    Tak, że na początku proponuję zwrócic się do sprzedawcy o wymianę towaru na sprawny zwłaszcza że kosztował niemało.
  • REKLAMA
  • #3 13681270
    madzia1989
    Poziom 2  
    Wymieniłam i dopłaciłam do orginału kosztuje ponad 80 zł...ten sam problem...nawet odinstalowałam i zainstalowałam drukarkę...chyba jutro zareklamuje drukarkę...bo już nie wiem co się dziej:( dzięki za odpowiedz:)
  • #4 13683017
    madzia1989
    Poziom 2  
    Nie zgadniecie :) wzięłam drukarkę do sklepu..a tam Pan mówi, że mi sprzedano nie ten tusz...miał być do deskiet a dali inny i to 2 razy pomyłka...zakupiłam u niego nowy tusz..a tamten poszłam oddać i wzięłam pieniądze i podziękowałam za "miłą" obsługę....tym bardziej, że tam doświadczony personel...musiałam 2 razy jechać, żeby wymieniać tusz, potem zawiozłam drukarkę...a na końcu jeszcze 4 raz żeby odebrać kase! ale już wszystko ok:) trzeba sprawdzać czy dają dobry tusz:):)
REKLAMA