logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] HP Deskjet 1510: Czarny tusz przestaje drukować, kolor działa

szarys 18 Lut 2020 17:57 1140 4
  • #1 18478866
    szarys
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam,
    Nie mogę dać sobie rady z moim HP deskjet 1510.
    Kolorowy cartridge drukuje OK, a czarny po wydrukowaniu części strony przestaje drukować. Po odczekaniu ok godziny ponownie wydrukuje może jedną stronę i znowu nic. To samo dzieje się po wymianie cartridga, czyszczeniu styków w tuszu i drukarce, udrożnianiu . podłączenie kasetki też sprawdziłem. Ma ktoś pomysł ? Szkoda mi wyrzucać tej drukarki od lat działa ok a to pewnie tylko jakiś drobiazg...
  • Pomocny post
    #2 18481257
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 635
    Kartridż zalany niewłaściwym albo starym tuszem lub zapowietrzony. Możesz się pobawić w odpowietrzanie, ale jeżeli to nie nowy oryginał to szkoda twojego czasu.
  • #3 18482923
    szarys
    Poziom 10  
    Zamówiłem nowy, zobaczymy. Dziwne jest jednak to, że z innym tusz tuszem drukarka zachowuje się tak samo. Dziex
  • #4 18933847
    opresyjny system
    Poziom 1  
    Jeśli OS to W10, nie będzie drukować bo ta seria jest nieobsługiwana przez W10. Mam model 1515 (identyfikowany jako 1510 Series) i te same problemy. Gdy moim OS był W7 drukarka działała - z W10 przestała bo płytka instalacyjna jest dedykowana do W7 ale nie do W10. Ponowna instalacja programu z płyty nie rozwiązuje problemu - po wykryciu ponownej instalacji HP proponuje automatycznie pobranie aplikacji do obsługi nie wspieranego sprzętu. Aplikacja funkcjonuje w pełni tylko przy parowaniu drukarki z komputerem przez Wi-Fi. Gdy jest połączona przewodem drukuje jpg i PNG - wszelkie pdf, docx, odt itp, to jest wydruk tylko pierwszej strony (na niebiesko bo ingeruje w ustawienia drukarki), następne strony wychodzą niezadrukowane. To moja druga HP i ostatnia (pierwsza to HP PSC 2355 All-in-One) bo nieważne czy kosztuje ok 1000 czy trochę ponad 200, skutek w dalszej perspektywie jest ten sam - niekompatybilna z komputerem z powodu braku wsparcia. Cartridge zawsze były stosowane tylko i wyłącznie oryginalne (mimo ceny 180-220 za komplet do 2355 i 70-100 za komplet do 1515) Jeśli chcesz się bawić, to kopiuj tekst, wrzucaj do Painta, zapisuj jako grafikę i drukuj ale to dużo zabawy z ustawieniami czcionki - szkoda czasu przy większej ilości wydruków.
  • #5 18934500
    szarys
    Poziom 10  
    dzięki, mam W8.1 więc nie dotyczy. Rozebrałem na części pierwsze, wszystko oczyściłem, styki głowicy i tuszy speccjalnym cleanerem, dysze udrożniłem i hula jak nowa.
REKLAMA