PS. Gość w serwisie powiedział że pewnie będzie kosztować powyżej stówy ,więc grzecznie podziękowałem i stwierdziłem że naprawię radio sam.
Dodano po 1 [minuty]:
Mierzę miernikiem uniwersalnym, przykładając go do nóżek dc i gnd i do ac i gnd.
Dodano po 6 [minuty]:
i teraz właśnie się zastanawiam czy z przetwornicy wraca do radia napięcie impulsowe,bo jeśli tak to mój miernik ma prawo pokazywać głupoty..
Dodano po 7 [minuty]:
A jak mogę inaczej sprawdzić przetwornicę ? , poza tym uważam ze to ona padła ponieważ wcześniej wydawała z siebie taki cichy charakterystyczny pisk a teraz cisza, takie elementy jak taśma od panela czy w ogóle folia EL były zmieniane w przeszłości więc raczej się nie zużyły.
Dodano po 9 [minuty]:
Radio i przetwornica wyglądają tak.
Moderowany przez damiancz:Piaskownica
Cytat: 2. Posty, z których wynika, że ktoś nie bardzo orientuje się w temacie napraw proszę zamieszczać w dziale "RadiaSamochodowe Początkujący".
[Tutaj też wymagana jest znajomość podstawowych zasad elektroniki , a posty nie spełniające tego warunku należy pisać w "Początkujący Piaskownica". Posty zaniżające poziom, które zostaną umieszczone w "RadiaSamochodowe Początkujący" zostaną tam przeniesione lub znajdą się w koszu].