Witam, mam problem z moją wieżą Samsung MAX-810. Po około jednogodzinnym graniu przy dużej głośności wieża padła - dźwięk na wyjściu jest, tylko, że nie do przyjęcia. Gdy gram cicho, można coś zrozumieć, jednak gdy troszkę głośniej - muzyka zamienia się w niewiadomego pochodzenia rzężenie.
Myślę, że wina tkwi w kondensatorach - gdy podgłośnię mocno i szybko ściszę, dźwięk jest urywany, jednak na płytce drukowanej nie zauważyłem żadnych przepaleń, czy wylewów elektrolitu.
Proszę o pomoc.
Schemat do tej wieży można znaleźć w Internecie - posiadam jeszcze zbyt mało pkt, by wariować
Zamieszczam też podsłuch dla lepszego zrozumienia problemu.
Pozdrawiam
//edit Gdyby ktoś miał chwilkę i chciał jakieś zdjęcia to proszę pisać, zrobię wszystkie wymagane
PS. - wieża ma odłączony moduł CD, jeśli ma to jakieś znaczenie.
Myślę, że wina tkwi w kondensatorach - gdy podgłośnię mocno i szybko ściszę, dźwięk jest urywany, jednak na płytce drukowanej nie zauważyłem żadnych przepaleń, czy wylewów elektrolitu.
Proszę o pomoc.
Schemat do tej wieży można znaleźć w Internecie - posiadam jeszcze zbyt mało pkt, by wariować
Zamieszczam też podsłuch dla lepszego zrozumienia problemu.
Pozdrawiam
//edit Gdyby ktoś miał chwilkę i chciał jakieś zdjęcia to proszę pisać, zrobię wszystkie wymagane
PS. - wieża ma odłączony moduł CD, jeśli ma to jakieś znaczenie.