Wszystko wiem i działa SUPER tak jak chciałem - instrukcja dla zainteresowanych.....
Posiadam TV Samsung 32EH5300 z systemem Linuks (rodzaj systemu operacyjnego w TV bez znaczenia).
Kupiłem bezprzewodową klawiaturę Logitech M 360 z nano odbiornikiem unifying (czerwony znaczek na odbiorniku), oraz
myszkę Logitech bezprzewodową M 185 z nano odbiornikiem bez unifying. Tu istotna kwestia. Odbiornik jest bez czerwonego znaczka unifying.
Skontaktowałem się telefonicznie z firmą Logitech pod nr 22 8541151 SUPER obsługa - polecam w razie jakichkolwiek problemów, gdzie krok po kroku, jak chłopu na miedzy powiedziano mi co i jak.
Otóż okazało się, że pod spodem myszki jest znaczek unifying świadczący, że myszka jest kompatybilna z tym systemem. To oznacza, że można ją połączyć w parę z ww. klawiaturą za pomocą jednego odbiornika unifying.
Konfiguracji klawiatury z myszką można dokonać na dowolnym urządzeniu z systemem Windows lub Mac np. na PC-ecie lub laptopie za pomocą prostego softu ściągniętego ze strony Logitecha pod konkretny system na komputerze (u mnie Win 7).
Po skonfigurowaniu za pomocą ww. ściągniętego softu czyli sparowaniu myszki z klawiaturą pod jeden odbiornik unifying przenosimy ten odbiornik np. do TV w moim przypadku Samsung 32EH5300, wpinamy odbiornik pod wejście USB, włączamy klawiaturę i myszkę i wszystko hula aż miło na jednym odbiorniku nano unifying.
Dziękuję wszystkim za pomoc, wskazówki i linki dzięki którym krok po kroku udało mi się dojść do zamierzonego celu.