logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja klawisza input na pilocie GA591WJSA do SHARP LC-32RD-8E-BK

haring 07 Cze 2014 18:45 4632 8
REKLAMA
  • #1 13687385
    haring
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    //Do Moderatorów, Adminów, i innych zajmujących się forum, jeśli źle umieściłem ten post proszę o przeniesienie, za błędy swoje z góry przepraszam.

Witam, może ktoś z Was wyjaśnić gdzie się znajduje na pilocie klawisz input??? Zgłupiałem już. Mój model pilota GA591WJSA Model TV: SHARP LC-32RD-8E-BK

Szybkie info o stanie tv
    Włączam z pilota pojawia się na chwile zielona dioda po kilku sekundach czerwona. Inwerter wymieniony, świetlówki chyba dobre. (kilka miesięcy temu była wymieniona matryca). Proszę o pomoc

Instrukcja:
    Witam
    //Intstrukcje rozumiem ale nie potrafię tego wykonać
    Tryb serwisowy:
    1- Unplug the AC power cord of TV set to force power off.
    2- While holding down the VOL () and INPUT keys on the set at once, plug in the AC power cord to turn on the
    set. The letter K appears on the screen. (Factory mode)
    3- Next, hold down the VOL () and P ( V ) keys on the set at once. Multiple lines of orange characters appearing
    on the screen indicate that the set is now in the adjustment process mode. If you fail to enter the adjustment process
    mode (the display is the same as normal start up), retry the procedure.
    4- To exit the adjustment process mode after the adjustment is done, unplug the AC power cord to force off the
    power. (When the power is turned off by the remote controller, unplug also the AC power cord and wait for 10
    seconds before plug it in again.)
    5- To remove K mode, just repeat steps 1 and 2. This time the letter K disappears from screen.
    Instrukca zaczerpnięta z innego postu na elektroda.pl

Pozdrawiam
    Piotr
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13688242
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1991
    haring napisał:
    Witam, może ktoś z Was wyjaśnić gdzie się znajduje na pilocie klawisz input???
    haring napisał:
    //Intstrukcje rozumiem ale nie potrafię tego wykonać

Gratulacje za rozumienie. ;)
  • #4 13688265
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    To już Ci podpowiem:
    haring napisał:

2- While holding down the VOL () and INPUT keys on the set at once, plug in the AC power cord to turn on the set
  • REKLAMA
  • #5 13689258
    haring
    Poziom 13  
    Dzięki za zainteresowanie się tematem. Jest lipa co ja już się na "cudowałem" . Nigdy nie miałem problemów z "naprawą tv" ten model to już chyba przesada. Czytam, że wiele osób ma z nim problem. Dzięki Ci bogred za podpowiedź - może to będą same fff :)
    biorę się do roboty.

Pozdrawiam
    Piotr
  • REKLAMA
  • #6 13689595
    mirex
    Poziom 43  
    haring napisał:
    SHARP LC-32RD-8E-BK

haring napisał:
    ten model to już chyba przesada

Fakt. Przesada!
    Tak to bywa, gdy się czyta i nie rozumie.
    Nawet tak prostej rzeczy, jak model TV, nie możesz poprawnie przeczytać i przepisać. ;)
    haring napisał:
    Nigdy nie miałem problemów z "naprawą tv"

Szczerze wątpię. No ale powodzenia.
    haring napisał:
    Czytam, że wiele osób ma z nim problem.

Nie sądzę, że stwarza problemy większe niż inne TV. Powiedziałbym nawet, że ten model to żaden problem. Klasyka.
    No chyba, że dla "naprawiaczy amatorów", żeby nie powiedzieć laików. A przeważająca część tematów założona przez takich właśnie.
    haring napisał:
    Dzięki Ci bogred za podpowiedź - może to będą same fff :)

Przetłumaczysz "na nasze", za co dziękujesz oraz co i gdzie tego "fff" dotyczy?
  • #7 13689697
    haring
    Poziom 13  
    Może nie jestem laikiem aż nad Twoje słowa - jestem tutaj by "czegoś" się nauczyć, dowiedzieć, zapewne jak każdy z nas. Wspominaie "fff" moim zdaniem jest to
    eeprom memory module - układ mainboard Mam gdzieś program do usuwania błędów (napisany przez Siemens'a) (system dzisiętny) gdzie każdą pozycję błędu można odczytać jako FFFF kontroler wykorzystywany do łączenia to skrosowany RS-232C i za to się zabieram, jak znajdę program udostępnie dla innych i dla Ciebie Mirex.
  • #8 13689751
    mirex
    Poziom 43  
    haring napisał:
    Wspominaie "fff" moim zdaniem jest to
    eeprom memory module - układ mainboard Mam gdzieś program do usuwania błędów (napisany przez Siemens'a) (system dzisiętny) gdzie każdą pozycję błędu można odczytać jako FFFF kontroler wykorzystywany do łączenia to skrosowany RS-232C i za to się zabieram, jak znajdę program udostępnie dla innych i dla Ciebie Mirex.

Ok. Będziemy ci niezmiernie wdzięczni.
    Nie przeszkadzamy zatem. Szukaj i sprawdzaj.
  • #9 14605491
    haring
    Poziom 13  
    Mainboard "poszła" do kosza, kupiłem nową płytę.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje lokalizacji klawisza input na pilocie GA591WJSA do telewizora SHARP LC-32RD-8E-BK. Zgłasza problemy z telewizorem, który po włączeniu pokazuje zieloną diodę, a następnie czerwoną. Wymieniono inwerter i matrycę, ale problem nadal występuje. Użytkownicy forum sugerują, że problem może być związany z uszkodzeniem sprzętu, a także dzielą się informacjami o ewentualnych błędach w pamięci EEPROM. W końcu autor postu informuje, że wymienił płytę główną na nową.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA