logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY MHC-RX110AV - Naprawa odtwarzacza CD i magnetofonu, brak odtwarzania

Maj Marcin 19 Kwi 2005 16:38 2937 4
REKLAMA
  • #1 1419321
    Maj Marcin
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    Wieża ma popsuty odtwarzacz płyt i magnedofon. W odtwarzaczu płyta kompaktowa nie kręci się i laser nie odtwarza. Magnetofon natomiast czeszczy strzela i też nie odtwarza na żadnej z kieszeni. Mój e-mail a.m.maj3(_at_)neostrada.pl.pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #2 1419594
    tik_tak
    Poziom 36  
    Ocena: 373
    W CD przede wszystkim czyszczenie optyki laserowej natomiast magnetofon ma spadnięte lub wyciągnięte paski napedowe.
    Jeśli nie masz wiedzy w temacie to nie radziłbym ingerować aby nie zrobić większych szkód.
  • REKLAMA
  • #3 1419661
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    witam nie będę zakładał nowego tematu mam pytanie czy spotkał się ktoś w tym modelu z uszkodzeniem mam taki objaw że na magnetofonie słychać tylko "szum" zasilanie -7 i +7 v na płytkę od mechaniki jest zresztą podstawiałem mechanikę od RX88 i efekt ten sam niestety nie mam papieru może ktoś się spotkał z takim uszkodzeniem podejrzewam być może jest to usterka powtarzającą się wiem że trudno cokolwiek powiedzieć i wygląda to jak szukanie igły w stogu siana ale może ktoś się spotkał z taką usterką albo podzieli się jakimiś uwagami podejrzewam układ dolby ale trudno naprawiać na pałę bez schematu trudna sprawa
  • REKLAMA
  • #4 1420290
    Maj Marcin
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    W CD laser jest otwierany przesłoną, silniczek nie pracuje i nie otwiera lasera. W magnetofonie założyłem paski, i jest tak samo.
REKLAMA