Obecnie posiadam taki o to sprzęt:
- Płyta główna: Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI
- Procesor: Pentium Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz
- Pamięć: 4096MB DDR2-800 - Dual Channel 400 MHz (2:3)
- Dysk: WD5000AAKS, 3.5'', 500GB, SATA II, 7200RPM,)
- Zasilacz: Take Me 400W (czarna lista)
- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 240 (512MB)
- Obudowa: Take Me jakaś tam szkoda klawiatury by pisac
- Napęd: Jest, ale działa jakby chciał a nie mógł. Niby np. grę zainstaluje ale muszę dać mu kilka godzin i buczy głośno.
Budżet: 2200+
Plan jest generalnie taki, żeby złożyć lepszego kompa do gier. Wymienić w pierwszej kolejności płytę główną, procesor, obudowę(zdążyłem znienawidzić hałas z kompa. Marzy mi się cichy komputer) i zasilacz, i dołożyć dysk SSD.
No i do nowych wymienionych wyżej rzeczy dołożyć obecną resztę i ewentualnie na następną wypłatę (bo wtedy dojdzie drugie 2000) wymienić ram i grafikę.
Potrzebuje w plycie głównej 2 slotów PCIE i przynajmniej jednego PCI.
Odnośnie OC to jestem na tak (w przyszlosci) ale nasuwa mi się pytanie czy wpłynie to znacząco na budżet jaki musze przeznaczyc czy nie.
Posiadam monitor i całą resztę, więc tego nie liczymy. Posiadam tez WIN7 (nie wiem czy chce wydać 360zl na Win 8.1 :/ ) wiec systemu tez nie musimy.
Czy stacja dysków bedzie mi potrzebna do sterowników itd? Bo od roku swojej nie uzywam. Gram w pobrane gry.
Mam nadzieje, ze wszystko napisalem jak trzeba.
- Płyta główna: Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI
- Procesor: Pentium Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz
- Pamięć: 4096MB DDR2-800 - Dual Channel 400 MHz (2:3)
- Dysk: WD5000AAKS, 3.5'', 500GB, SATA II, 7200RPM,)
- Zasilacz: Take Me 400W (czarna lista)
- Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 240 (512MB)
- Obudowa: Take Me jakaś tam szkoda klawiatury by pisac
- Napęd: Jest, ale działa jakby chciał a nie mógł. Niby np. grę zainstaluje ale muszę dać mu kilka godzin i buczy głośno.
Budżet: 2200+
Plan jest generalnie taki, żeby złożyć lepszego kompa do gier. Wymienić w pierwszej kolejności płytę główną, procesor, obudowę(zdążyłem znienawidzić hałas z kompa. Marzy mi się cichy komputer) i zasilacz, i dołożyć dysk SSD.
No i do nowych wymienionych wyżej rzeczy dołożyć obecną resztę i ewentualnie na następną wypłatę (bo wtedy dojdzie drugie 2000) wymienić ram i grafikę.
Potrzebuje w plycie głównej 2 slotów PCIE i przynajmniej jednego PCI.
Odnośnie OC to jestem na tak (w przyszlosci) ale nasuwa mi się pytanie czy wpłynie to znacząco na budżet jaki musze przeznaczyc czy nie.
Posiadam monitor i całą resztę, więc tego nie liczymy. Posiadam tez WIN7 (nie wiem czy chce wydać 360zl na Win 8.1 :/ ) wiec systemu tez nie musimy.
Czy stacja dysków bedzie mi potrzebna do sterowników itd? Bo od roku swojej nie uzywam. Gram w pobrane gry.
Mam nadzieje, ze wszystko napisalem jak trzeba.