logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić luźne lustro reflektora w Vectra B?

erfro 19 Kwi 2005 21:31 3820 4
REKLAMA
  • #1 1420187
    erfro
    Poziom 15  
    Ocena: 30
    Wczoraj spalila mi sie H7 na swiatlach mijania - to czasami sie zdarza.
    Ale problem mam w tym ze jak wymienialem zarowke to zauwazylem ze cale lustro mi sie rusza, a wyglada to tak jakby spadlo z zaczepu silnika regulacyjnego. Silnik chodzi ale swiatlo sie nie reguluje. Trzyma sie tylko na dynksie przy kierunkowskazie (chyba tez jakis silniczek) a na srodku nie. Czy to oznacza ze caly reflektor jest do bani czy da sie to jakos na ten silniczek zaczepic zeby lustro bylo stabilnie osadzone i podlegalo regulacji ?
    Prosze o porade.
  • REKLAMA
  • #2 1420246
    Hugo333
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    Z tego co obczaiłem to wygląda to tak: Jest jeden zaczep kulowy u góry nad silniczkiem, drugi jest pomiędzy żarówkami (H7 i H1) u góry a trzeci punkt podparcia to silnik. Być moze wypadł zaczep od silniczka lub ten między reflektorami. Może uda ci sie to wcisnąć z powrotem ciągnąc za lustro. Jest jeszcze jedna możliwość, mianowicie zaczep pomiędzy żarówkami jest przykręcony do lustra na śrubke i być może się odkręcił. Musisz dokładniej przeszpiegować.
  • REKLAMA
  • #3 1420599
    erfro
    Poziom 15  
    Jak tam patrzylem to wydaje mi sie ze jest jeden zaczep w dolnym roku (od strony kierunkowskazu) i tylko n atym sie trzyma. Pomiedzy H7 i H1 jest silnik a do gory zaczep do regulacji ale na tym ani na silniku sie nie trzyma bo czuje jak caly chodzi lapiac za wtyk do H1. I jak to naprawic?
  • REKLAMA
  • #4 1421204
    erfro
    Poziom 15  
    Patrzylem w ten reflektor i wogole sie nie trzyma na tej reulacji ta sruba ani na tym silniczku srodkowym. To jest reflektor Valeo. Wiecie moze czemy ta sie dzieje, czy to da sie jakos wczepic spowrotem czy nie ?

Dodano po 4 [godziny] 22 [minuty]:

Teraz do tego doszedlem ze to co ja nazywalem tym silniczkiem srodkowym miedzu H7 i H1 to nie jest zaden silniczek tylko kostak przyłączeniowa. Silniczek jest tylko zboku. I teraz mam pytanie jesli spadlo lustro i jak lapie za gniazdo H1 to lustro chodzi gora-dol i przod-tyl to co urwalo sie wszystko czy co?
    Hugo333 jak ty to widzisz, bo tak siedze teraz i mysle, a nie moge teraz wyciagnac reflektora bo potrzebuje auta.
    Nara
  • #5 1424961
    erfro
    Poziom 15  
    No i nie wiem co dalej z tym zrobic?
    Lustro nie trzyma sie na tej glównej srubie regulacyjnej, trzyma sie na tej bocznej i na silniku regulacyjnym. Klosza nie da sie zdjac bo jest klejony i teraz nie moglem wyczaic czy to jakos wyskoczylo z tej sruby czy sie ulamalo? Moze ktos z Was rozbieral taki reflektor (Valeo - Vectra po lifcie) i wie jak to jest tam w srodku?
REKLAMA