logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Miele W723 - zawiesza się, czyścić filtr, spuszczać wodę wężykiem?

JaroooK 12 Cze 2014 17:01 1866 10
REKLAMA
  • #1 13701440
    JaroooK
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Tak jak w temacie pralka zawiesza się. Pracuje, nie posuwając kolejnych czynności do przodu. Sprawia wrażenie jakby przeszkadzało jej najdrobniejsze zanieczyszczenie filtra. Po spuszczeniu wody wężykiem, wyczyszczeniu filtra i ponownym uruchomieniu pracuje juz do końca. Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13707708
    karol1996
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Witam
    Czy pompa spustowa była sprawdzana?(Czy jest drożna, czy pracuje poprawnie)

Pozdrawiam,
    Karol
  • #3 13707806
    JaroooK
    Poziom 11  
    Dzień dobry.
    Będę wdzięczny za podpowiedź jak sprawdzić wydajność pompy, która generalnie działa. Wczoraj kolejna niespodzianka. Wskaźnik postępu prania był o jeden ząbek przed końcem cyklu i stwierdziłem, że chyba będzie OK. Za chwile pralka rozpoczęła prać na nowo......
    Jarek
  • REKLAMA
  • #4 13708151
    viiking
    Poziom 26  
    Ocena: 422
    Sprawdź grzałkę, sondę temperatury(termostat) i komorę impulsową hydrostatu.
  • #5 13708197
    JaroooK
    Poziom 11  
    Dziękuję za sugestie, ale teraz widzę jaki byłem nie precyzyjny w opisie objawów. To zawieszanie się występuje w obszarze płukania. Dlatego wspomniałem o pompie i filtrze. Przepraszam.
  • #6 13708591
    karol1996
    Poziom 19  
    Witam
    Zorientowałem się, że tutaj występuje mechaniczny programator.
    Trzeba zobaczyć, jak on się zachowuje tuż przed wystąpieniem tego zacięcia.
    Wygląda mi to na jakąś nieprawidłowość właśnie programatora.

Pozdrawiam,
    Karol
  • REKLAMA
  • #7 13709577
    JaroooK
    Poziom 11  
    Tego właśnie się obawiam. Problem w tym że objawy wskazują na nie wiadomo co. Nie oglądałem jeszcze tego programatora, ale nasuwa mi się obraz jakiejś poluzowanej śruby i luźnych krzywek i styków. Tylko że to forum na ścisłe tematy, a nie filozoficzne.
  • #8 13710088
    karol1996
    Poziom 19  
    Witam
    Tak jak oczywiście napisałem - progamator do sprawdzenia.
    Kolega napisał, że to zacięcie występuje podczas płukania. A czy więc pranie przebiega poprawnie?
    (czy woda jest poprawnie nalewana, czy woda się grzeje, czy jest przed płukaniem poprawnie wypompowywana?)

Pozdrawiam,
    Karol
  • REKLAMA
  • #9 13710107
    JaroooK
    Poziom 11  
    ae.k szczerze to muszę sam dogłębnie zbadać ten temat bo dopóki pralka prała wszystko było w porządku ale ostatnia osoba która zajmuje się praniem zaczęła zgłaszać takie problemy I sam tego jeszcze nie mogę rozgryźć. Bardzo proszę obserwować ten wątek a ja będę obserwował każdy pranie.moje dotychczasowe obserwacje wskazują na prawidłowy przebieg prania dopiero w trakcie płukania pojawiają się problemy. przypadek z restartem programu prania zauważyłem po raz pierwszy.
  • #10 13710134
    karol1996
    Poziom 19  
    Witam
    W takim razie "elementy peryferyjne" (pompa, grzałka, hydrostat, termostat) są sprawne.
    Czekamy na oględziny programatora.

Pozdrawiam,
    Karol
  • #11 13710144
    JaroooK
    Poziom 11  
    To będzie poniedziałek, wtorek. Na razie dziękuję.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z pralką Miele W723, która zawiesza się podczas cyklu płukania, co sugeruje, że może być to spowodowane zanieczyszczeniem filtra. Po spuszczeniu wody i wyczyszczeniu filtra pralka działa poprawnie do końca cyklu. Użytkownicy sugerują sprawdzenie pompy spustowej, grzałki, termostatu oraz programatora, który może być źródłem problemu. Wskazano, że pranie przebiega poprawnie, a problemy występują tylko podczas płukania. Użytkownik planuje dokładniej zbadać problem w nadchodzących dniach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA