logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić układ BD6600FV do radia Panasonic CQ-SRX7000N?

Sja08 19 Kwi 2005 22:09 953 2
REKLAMA
  • #1 1420332
    Sja08
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Witam, jak zapewne już niektórzy wiedza ze posiadam radio panasonica cq-srx7000n i byłem głupi ze je kupiłem bo było w nim wszystko prawie uszkodzone. Teraz walcze z cdromem, Kumpel elektronik stwierdził ze laser sie nie swieci kazał kupić nowy, kupiłem i dalej wyswietla sie komunikat E-1, mało tego, płyta niechce sie dalej ruszyć, wogóle nie startuje, po włożeniu jej do cdroma i do wyjecia wogule ani razu radio nie zakreci płytą. Kumpel stwierdził ze coś nie tak jest z silnikiem krokowym. Załatwiłem mu schemat i ze sprawdzania napięć wynika ze wszystko jest ok poza jednym układem sterującym tym silnikem, układ ma nazwe BD6600FV ( z 20 nóżkami ) , na nóżce 8 zamiast 2v ma 4,9 volta i na jeszcze jednej ma inne napiecie. Mój problem i zarazem prośba jet taka, powiedzcie mi gdzie kupie taki układ bd6600fv. Pytałem w kilku sklepach i nie mają. Bardzo prosze o podpowiedz gdzie moge go dostać lub moze jakies inne sugestie co moze być uwalone.
  • REKLAMA
  • #2 1424838
    marbedos
    Poziom 11  
    Spróbuj poszukać na stronce North'a

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 1425406
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Myślę że Twój kumpel nie ma pojęcia jak działa napęd CD. Najczęsciej silnik nie ruszy nim laser nie zogniskuje wiązki. Ciekawe czy zdjął zworkę chroniącą laser. Następna sprawa, piszesz o napędzie CD Rom z komputera czy o napędzie CD z radia. I na koniec warto by zwrócić uwagę na napięcia które zmierzyliście. Otóż najczęsciek pomiary są robione w warunkach pracy a nie postoju spowodowanego błędem. Myślę że to inny z uładów nie włącza silnika napędu i dlatego napięcie się różni. Mała rada, zamiast szukać scalaka, znając życie jest dobry, poszukaj PDFa producenta i poczytaj w nim co dana noga robi i do czego służy.

SławeK
REKLAMA