Witam.
Tak jak w tytule, choć przejrzałem wiele tematów to nie udało mi się nic dla siebie znaleźć tym bardziej że wiele wątków już starych...
A więc prosiłbym o pomoc. Nowa chałupka wybudowana, jest salon no i okazuję się że kanapa stoi dosyć daleko od obecnego tv - 32 cale.
Chce kupić coś większego, od 47 cali w górę i powiesić go na ścianie.
Chciałbym przeznaczyć na to jakieś 2.500 tyś. Starczy?
Poddajcie jakieś pomysły na razie za tą kwotę, potem jeśli to za mało pomyśle nad zwiększeniem budżetu.
Dodam że w funkcjach potencjalnego tv wogóle nie zależy mi na opcji 3D, więc nie musi jej być.
Dzięki za pomoc wszystkim którzy coś się udzielą w temacie.
Łukasz.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 30 m.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 4-5 m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? po południu i wieczorami może trochę świecić na telewizor
7. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cale smasunga lcd
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wifi, jakąś opcję odtwarzania filmów z komputera/usb, smart tv
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfra plus raczej
10 .Jakie urządzenia? xbox 360, dvd, jakieś kino w przyszlości, laptop i telefon czasami
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? chyba matową ale nie będę się upierał
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? jeśli sprawnie działać w tv będzie taka opcja to chętnie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - raczej rzadko
16. Preferencje co do marki? raczej nie ale nic no name'owego nie chce
17. Preferencje co do wielkości? min 47" chętnie więcej
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Brak
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? W zasadzie tylko wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? max.2500 zł chyba że to za mało to coś się dołoży
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? jeśli można by na tej opcji przyoszczędzić a w zamian coś zyskać jakąś inna opcję albo większy rozmiar to chętnie bez 3D
Tak jak w tytule, choć przejrzałem wiele tematów to nie udało mi się nic dla siebie znaleźć tym bardziej że wiele wątków już starych...
A więc prosiłbym o pomoc. Nowa chałupka wybudowana, jest salon no i okazuję się że kanapa stoi dosyć daleko od obecnego tv - 32 cale.
Chce kupić coś większego, od 47 cali w górę i powiesić go na ścianie.
Chciałbym przeznaczyć na to jakieś 2.500 tyś. Starczy?
Poddajcie jakieś pomysły na razie za tą kwotę, potem jeśli to za mało pomyśle nad zwiększeniem budżetu.
Dodam że w funkcjach potencjalnego tv wogóle nie zależy mi na opcji 3D, więc nie musi jej być.
Dzięki za pomoc wszystkim którzy coś się udzielą w temacie.
Łukasz.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ok. 30 m.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 4-5 m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? po południu i wieczorami może trochę świecić na telewizor
7. Jaki masz obecnie telewizor? 32 cale smasunga lcd
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wifi, jakąś opcję odtwarzania filmów z komputera/usb, smart tv
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfra plus raczej
10 .Jakie urządzenia? xbox 360, dvd, jakieś kino w przyszlości, laptop i telefon czasami
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? chyba matową ale nie będę się upierał
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? jeśli sprawnie działać w tv będzie taka opcja to chętnie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - raczej rzadko
16. Preferencje co do marki? raczej nie ale nic no name'owego nie chce
17. Preferencje co do wielkości? min 47" chętnie więcej
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Brak
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? W zasadzie tylko wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? max.2500 zł chyba że to za mało to coś się dołoży
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? jeśli można by na tej opcji przyoszczędzić a w zamian coś zyskać jakąś inna opcję albo większy rozmiar to chętnie bez 3D