logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsza jakość obrazu do 1500 zł, 32" i większe

wojcimierz 21 Gru 2014 00:57 1470 8
REKLAMA
  • #1 14241366
    wojcimierz
    Poziom 9  
    Na wstępie podaję szablon, szczegóły pod nim:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m²
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,2 m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost, ale wiadomo, że czasem "ogląda się" z boku robiąc inne rzeczy
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku, duże okno
    7. Jaki masz obecnie telewizor? samsung led 32" jeszcze sprzed ery "bajerów"
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? jak najlepszą jakość obrazu i możliwie dźwięku, usb, hdmi, reszta całkowicie zbędna
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? hdmi
    10 .Jakie urządzenia? MINIX NEO x8-h
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-5?
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, info, filmy z dysku
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak ale przez box'a
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 0%
    16. Preferencje co do marki? brak
    17. Preferencje co do wielkości? 32" i większe
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? słaba jakość obrazu
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1300-1500
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie

Zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu w tej cenie. Na co dzień pracuję z grafiką więc badziewny obraz z pewnością będzie mnie kłuł w oczy. Wiem, że kwota nie powala ale chce po prostu wybrać mniejsze zło. Nie oglądam na tyle dużo tv (wręcz wcale), żeby przeznaczyć na to większe sumy. Kupuję ponieważ denerwują mnie już streamy na kompie. Oglądam głównie sport i czasem film. Telewizor chcę używać z boxem MINIX NEO x8-h tak więc wszelkie dodatkowe bajery prócz usb i hdmi są mi absolutnie zbędne.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14241557
    wojcimierz
    Poziom 9  
    Z tego co widzę ten drugi to raczej model w stylu 3d dla ubogich, a wolałbym z tego zrezygnować na rzecz obrazu. Wolę też kupić mniejszy ale z lepsza jakością niż większy, a gorszy. Aczkolwiek nie wiem jak wygląda rynek, więc może nie być w tej chwili jakiegoś wyboru w tym przedziale cenowym.

-----

pytanie odnośnie Panasa: czy modele z serii 400 500 600 różnią się jakością obrazu czy tylko funkcjami internetowymi i ogólnie smart tv??

wojcimierz napisał:
    Panasa

A co to za firma? :evil:
    [_P_]
  • #4 14244784
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14245069
    wojcimierz
    Poziom 9  
    Ile dokładnie i jaki to będzie monitor??
  • #6 14245090
    kedzi0rs
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Toshiba 40 L 5435 ma 100Hz
  • #7 14245667
    wojcimierz
    Poziom 9  
    Chyba za dużo się naczytałem o wadach tej toshiby żeby wziąć ją tylko ze względu na obraz.
  • #8 14247554
    jacekRCA
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Nie zapominajcie o Sharp LC-46LD264, obraz będzie dobry, z tym że to 46 cali. Po za tym z wyższym dynamicznym odświeżaniem i platformą smart TV, dostaniesz też LG 32LB650 (500MCI), albo Sony KDL-32W706.
  • REKLAMA
  • #9 14247972
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru telewizora o najlepszej jakości obrazu w przedziale do 1500 zł, z przekątną ekranu 32" i większą. Użytkownicy polecają modele takie jak Panasonic 42 AS600 oraz Toshiba 40 L 5435, zwracając uwagę na różnice w jakości obrazu i funkcjach smart TV. Wskazano również na modele Sharp LC-46LD264, LG 32LB650 oraz Sony KDL-32W706 jako alternatywy. Użytkownicy podkreślają znaczenie matrycy 100Hz dla lepszej jakości obrazu oraz preferencje dotyczące matryc matowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA