logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 307 2.0 HDI - błąd AIR BAG, włącznik modułu kierowcy poziom 2 układ rozwarty

ralfo 14 Cze 2014 09:16 4686 8
REKLAMA
  • #1 13705848
    ralfo
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Chciałem prosić o pomoc przy diagnozie, mianowicie przy diagnostyce programem
    Planet (moduł Lexia) w kalkulatorze poduszek powietrznych wychodzi następujący bład: "błąd stały- włącznik modułu kierowcy poziom 2 układ rozwarty ".
    Nie wiem czy szukać problemów ze stykami pod siedzeniem czy dotyczy to taśmy poduszki kierowcy.
  • REKLAMA
  • #2 13705888
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13705941
    ralfo
    Poziom 10  
    Dzięki za zainteresowanie georgesgr ale nie wiem gdzie szukać tych styków.
    Drugi zapłonnik (styki taśma sam zapłonnik) rozumiem że mówimy o poduszce w kierownicy. Pin niebieski to pewnie w sterowniku. Jeszcze nie wiem gdzie znajduje się sam sterownik air bagów.
  • #4 13705964
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3366
    Kolega Ci wyraźnie napisał airbag kierowcy wiec zacznij od niego, ale radzę uważać bo z poduchami to nie zabawa.
  • REKLAMA
  • #5 13705980
    ralfo
    Poziom 10  
    Nie znam się ale airbag kierowcy może być również w siedzeniu (boczny) jak i w kierownicy. Wiem że air bag kierowcy ale nie wiem czy w kierownicy.
  • #6 13706007
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3366
    Tak w kierownicy.
  • REKLAMA
  • #7 13706067
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 13706094
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3902
    Przy takiej wiedzy to oddać do fachowca...
  • #9 13706177
    ralfo
    Poziom 10  
    Panowie dziękuję za pomoc teraz trochę ponurkuje w samochodzie i o ewentualnych efektach napiszę za parę dni. Próbuję to robić sam bo posiadam narzędzie diagnostyczne i zraziłem się do fachowców, którzy na podstawie tego błędu od razu chcą wymieniać zespół manetek z taśmą bez żadnego sprawdzania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z błędem poduszki powietrznej w Peugeot 307 2.0 HDI, wskazując na komunikat o "włączniku modułu kierowcy poziom 2 układ rozwarty". Uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może dotyczyć konektora zapłonnika w kierownicy lub styków pod siedzeniem. Wskazują również na konieczność ostrożności przy pracy z systemem airbag oraz zalecają sprawdzenie obwodu multimetrem. Użytkownik planuje samodzielnie zdiagnozować problem, mając narzędzie diagnostyczne, po wcześniejszych negatywnych doświadczeniach z fachowcami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA