logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 42LB650V - Problem z wtyczką FLASH i otwieraniem plików multimedialnych.

09MMch 14 Cze 2014 17:10 18075 6
REKLAMA
  • #1 13706975
    09MMch
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Witam,
    Zakupiłem ostatnio telewizor LG 42LB650V. Chciałem zobaczyć jakiś film online, ale wyskoczył komunikat o braku wtyczki Flash. Jest możliwość zainstalowania tej wtyczki? Czytałem sporo o tym problemie i zdania są podzielone. Już sam się pogubiłem. Kolejny mój problem dotyczy odtwarzania filmów i zdjęć z pendrive. Po włożeniu pendrive wszystko ładnie wykrywa, ale nie da się nic uruchomić. Film i zdjęcia cały czas się ładują, ale bez skutku. Z góry dziękuję za pomoc. :)
  • REKLAMA
  • #2 13770731
    rdudi87
    Poziom 2  
    Witam mam pytanko do szanownego użytkownika tego Tv .

Jak go montowałeś to miałeś problem z połączniem podstawy z plastikową złączką z
    tv????????

JA nie mogę skręcić podstawy z tym łącznikiem z tv , albo złe śrubki albo brak gwintów w otworkach tego łącznika !

Masakra jakaś !
  • REKLAMA
  • #3 13773977
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    rdudi87 napisał:
    albo złe śrubki albo brak gwintów w otworkach tego łącznika !

Na pewno złe śrubki ( jeśli nie zapomnieli nagwintować otworów ) u mnie serwis dosyłał nowe śruby.

Dodano po 2 [minuty]:

09MMch napisał:
    Jest możliwość zainstalowania tej wtyczki?

Nie ma takiej możliwości pozostaje pisać do LG takie oprogramowanie TV i nie tylko w LG.
  • REKLAMA
  • #4 13774009
    rdudi87
    Poziom 2  
    Czyli te dziurki powinny być nagwintowane ??
    Czy też nie a wkręty powinny być samogwintujące??

Boje się ze rozwale wkręcając na siłę
  • #5 13774722
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    U mnie były nagwintowane tylko śruby za duże, spróbuj wkręcić jedną śrubę na próbę, jeśli na wkrętach są nacięcia powinno się wkręcić.
  • REKLAMA
  • #6 13775980
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5422
    09MMch napisał:
    Jest możliwość zainstalowania tej wtyczki?

Samej wtyczki NIE.
    Można sprawdzić, czy wgranie najnowszego oprogramowania do tv naprawi tego buga.
  • #7 13844349
    Mateusz M. S.
    Poziom 1  
    09MMch napisał:
    Kolejny mój problem dotyczy odtwarzania filmów i zdjęć z pendrive.

Używam tego odbiornika. W którymś miejscu w opcjach, czy w media share jest informacja, że TV nie obsługuje pamięci flash. Ja używam dysku talerzowego przez USB.

rdudi87 napisał:
    Jak go montowałeś to miałeś problem z połączniem podstawy z plastikową złączką z
    tv????????

Nie miałem problemu... postępowałem zgodnie z instrukcją montażu :)

KOCUREK1970 napisał:
    Można sprawdzić, czy wgranie najnowszego oprogramowania do tv naprawi tego buga.

Nie pomogło :/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z telewizorem LG 42LB650V, w tym brak wtyczki Flash do odtwarzania filmów online oraz trudności w odtwarzaniu multimediów z pendrive'a. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że telewizor nie obsługuje pamięci flash i zalecają użycie dysku talerzowego. Wspomniano również o możliwości aktualizacji oprogramowania, co może rozwiązać problem. Dodatkowo, pojawiły się pytania dotyczące montażu podstawy telewizora, w tym problemy z gwintami i śrubami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA