Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki TV do 1000 zł ? Kilka propozycji.

18kowal18 15 Jun 2014 18:33 1347 5
    18kowal18
    Level 12  
    Witam.
    Mam zamiar kupić pierwszy swój własny telewizor i nie wiem na co się zdecydować. Mam do wydania 1000 zł i takie telewizory znalazłem do tej ceny.
    Który wybrać? Który będzie mi długo służył? Co polecacie?

Philips 32PHH4309 - 850 zł
    Samsung UE32EH4000 - 899 zł
    Samsung UE32F4000 - 999 zł
    LG 32LB550B - 999 zł
    Philips 32PHH4109 - 949 zł
    Panasonic TX-32A400E - 999 zł
    Toshiba 32W2433DG - 899 zł
    LG 32LN540B - 949 zł
    Sharp LC-32LD145V - 899 zł
    Samsung UE32EH4003 - 880 zł
    Thomson 32HU3253 - 819 zł
    Anonymous
    Level 1  
    Glina
    Level 16  
    LOCOLOCO wrote:

A jakie warunki ma spełniać ?
    Odpowiedz proszę na pytania.

A jakie warunki ma spełniać taki TV ? Po co ma kolega odpowiadać na kilkanaście pytań, wiadomą rzeczą jest że takie telewizory nie mają żadnych szalonych opcji, chodzi bardziej o jakość matrycy, wytrzymałość ogólną. Też właśnie chce kupić jeden z tych TV dla mamy do oglądania zwykłych programów z anteny naziemnej i się zastanawiam nad pozycją LG 32LN540B lub Sharp LC-32LD145V - obydwa mają bardzo dobre opinie, różnią się tylko tym że Sharp ma nagrywanie na USB a LG posiada korekcję tonów niskich i wysokich. Do samsungów się zraziłem, mam drugi model 40'' i po kilku miesiącach oglądaniach na matrycy pojawiają się szare smugi, jakby był zakurzony od wewnątrz ale to podobno wadliwy układ zasilania w modelach samsunga.
    Anonymous
    Level 1  
    Okreski
    Level 9  
    Glina wrote:
    LOCOLOCO wrote:

A jakie warunki ma spełniać ?
    Odpowiedz proszę na pytania.

A jakie warunki ma spełniać taki TV ? Po co ma kolega odpowiadać na kilkanaście pytań, wiadomą rzeczą jest że takie telewizory nie mają żadnych szalonych opcji, chodzi bardziej o jakość matrycy, wytrzymałość ogólną. Też właśnie chce kupić jeden z tych TV dla mamy do oglądania zwykłych programów z anteny naziemnej i się zastanawiam nad pozycją LG 32LN540B lub Sharp LC-32LD145V - obydwa mają bardzo dobre opinie, różnią się tylko tym że Sharp ma nagrywanie na USB a LG posiada korekcję tonów niskich i wysokich. Do samsungów się zraziłem, mam drugi model 40'' i po kilku miesiącach oglądaniach na matrycy pojawiają się szare smugi, jakby był zakurzony od wewnątrz ale to podobno wadliwy układ zasilania w modelach samsunga.

Z tych dwóch ja bym był za Sharpem, akurat nagrywanie na USB to dość spory plus, jeśli jedyna różnica to to, że LG posiada korekcję tonów, to oddaję głos na Sharpa. Samsunga też nie polecam, ewentualnie Panasonic, ale nie wiem, czy coś sensownego w tej półce cenowej się znajdzie ;/
    Anonymous
    Level 1