logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozdzielić sygnał HDMI na TV i ExtremeCap U3 z zachowaniem jakości 3D?

wln123 18 Cze 2014 15:30 1485 1
  • #1 13718811
    wln123
    Poziom 9  
    Witam

Mam pewien problem i nie wiem czy mozna zastosowac rozwiazanie typu HDMI Splitter aktywny lub tez pasywny.

Generalnie chcialbym rozdzielic sygnal HDMI zachowujac przy tym wszystkie parametry najwyzszego standardu HDMI z obrazem 3D itp, itd

W komputerze mam karte graficzna, ktora ma 4 wyjscia. Trzy z nich mam wykorzystane na potrzeby 3 monitorow, 2xDVI + 1xDP. Czwarte wyjscie HDMI chcialbym rozdzielic na:
    1. Telewizor
    2. Komputer z zewnetrznym urzadzeniem do przechwytywania obrazu podlaczone poprzez port USB 3.0 oferujace opcje nagrywania 1080/60
    ExtremeCap U3
    Problem polega na tym, ze to urzadzenie nie posiada wyjscia HDMI, a co za tym idzie jestem zmuszony zastosowac splitter.
    Jest urzadzenie "capture card"
    Live Gamer HD
    , ktore co prawda posiada wyjscie HDMI i mozna przeslac sygnal dalej, niestety oferuje opcje nagrania tylko 1080/30.

Chcialbym sie dowiedziec czy sa takie urzadzenia, a jezeli tak to czy ktos moglby cos polecic.
    Dodatkowe pytania:
    - czy sa jakies opoznienia w przesylaniu sygnalu w momencie zastosowania takich urzadzen.
    - czy mozna zastosowac przy takim rozwiazaniu kable HDMI o dlugosci 5 lub nawet 10 metrow.

Pozdrawiam
    Patryk
  • #2 13754378
    wln123
    Poziom 9  
    Znajdzie się jakiś ekspert od splitterów ?
REKLAMA