Zabrałem się dzisiaj za naukę i od razu trafiłem an problem.
Sprawdzałem czy dobrze napisałem wszystko tak jak w kursie i wychodzi na to, żę tak (chyba, że jestem ślepy) i nadal nie mogę skompilować.
Na dole okienka jest komunikat Compiler Messages z opisem przyczyny błędu, a Ty tego własnie nie podałeś na zrzucie...
W razie pojawienia się błędu musimy go poprawić, koniecznie jeszcze raz zapisać plik i ponownie skompilować program.
Zapisz ten program do innej lokalizacji (dokumenty, inna partycja). Możliwe ,że nie masz uprawnień do zapisu w tej ścieżce. Możesz też uruchomić kompilator jako administrator. Jeśli to nie pomoże spróbuj pobrać go z innego źródła i zainstalować jeszcze raz.
✨ Użytkownik napotkał problem podczas kompilacji kodu w Free Pascal, mimo że według kursu wszystko zostało poprawnie napisane. Odpowiedzi sugerują, aby sprawdzić komunikaty błędów w oknie "Compiler Messages", upewnić się, że nazwa programu odpowiada nazwie pliku, oraz dodać odpowiednie biblioteki, takie jak "uses crt". Dodatkowo, zaleca się zapisanie pliku w innej lokalizacji, aby uniknąć problemów z uprawnieniami, lub uruchomienie kompilatora jako administrator. Wskazano również, że w Free Pascal nazwa programu nie musi być zgodna z nazwą pliku. Wygenerowane przez model językowy.