Jaki telewizor 40-47 cali do 2000 zł wybrać do sportu, filmów i grania na PS?
Do tych zastosowań najczęściej polecano Philipsa 42PFH6109, bo ma lepszą płynność i skalowanie obrazu przy sporcie i filmach, a w tej cenie jest uznawany za bardzo mocną propozycję [#13783076][#13787138][#138568?]. Jeśli zależy Ci na Ambilight i masz miejsce z tyłu oraz po bokach telewizora, lepszy będzie 42PFH6309; jeśli nie, wystarczy 6109 [#13853909][#13802856] Pojawiła się też opinia, że w tym budżecie 42PFH6109 jest wyborem typu „nie ma zawodnika” pod względem obrazu i dźwięku [#13785868] Jako alternatywę przy zwiększeniu budżetu wskazywano Panasonica 42AS650 z natywną matrycą 100 Hz [#13795222][#13917851]
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
Padł stary tv samsung ,muszę kupić nowy- oglądam sport,filmy i ps podpinam .
Pokój mam 4 na 4 m ,oglądam z 2,5-3 m,
myślę o panasonic,samsung,funai gość w sklepie proponował,jakieś propozycje.
Od 40 do 47 cali to bardzo duża różnica. Podaj konkretny rozmiar, sprawdź, który idealnie wpasuje się do pokoju. Philips 42PFL5038T może Ci się spodobać - ma abmilight, 3D i Smart TV.
W tej cenie nie ma na niego zawodnika: pod względem obrazu, jakości dźwięku i oczywiście 3D pasywne bez zakłóceń i migotania (4 szt. okularów). Polecam bez wahania póki jest w dobrej cenie.
Jakość obrazu od kolorów po ostrość poezja dla oczu, dźwięk również super zasługa dodatkowego trzeciego głośnika (mały subwoofer z tyłu obudowy) tzw. Ambi wOOx. W tej cenie nie ma zawodnika i daremne szukanie w innych modelach tej jakość do oferuje ten Philips. Bez wahania polecam. A co do 3D to samo, co na sali kinowej czyli bez zbędnych baterii w okularach, kabli, dostrajania okularów do TV. Pasywne 3D można oglądać godzinami. Super menu i szybkie dostosowanie do swoich potrzeb/upodobań.
============================================
Szukałem telewizora kilka dni i zdecydowałem się na tego. Od dawna używam sprzętów Philipsa i działają bardzo dobrze. Poza tym ten telewizor to nówka na rynku i wygląda inaczej niż wszystkie inne telewizory - ma w sobie to coś . Smart TV i 3D działają bez zarzutu - dużo radości mi sprawiają. Same menu szybkie i intuicyjnie.
Proszę was nie sugerujcie sie wogole opiniami na Euro. Może 1 na 10 a nawet 20 jest zgodna z prawda i rzetelna. Z moich źródeł wiem ze spora cześć jest wynikiem tzw "posunięć marketingowych" natomiast reszta to typowe wpisy hejterow/trollów.
Za taką kasę to chyba tylko 42 cale, moje propozycje to Philips 42PFH6109 albo LG 42LB650V. Philips jest minimalnie droższy (różnica około 100 zł). Parametry mają podobne.
Ten TV jest następcą 5008, to był bardzo udany model, do oglądania sportu i ogólnie szybkich akcji jak najbardziej się nadawał. Co do zarzutów ze strony użytkowników na stronie ja widziałem ten telewizor na wystawie w sklepie Euro i nie widziałem niedoróbek, więc to pewnie kwestia jedynie kilku egzemplarzy. Obejrzyj po prostu swój własny egzemplarz by mieć święty spokój.
LG 42LB650V ma tą nową platformę od HP, WebOS, to ta platforma, której obsługa jest dziecinni prosta , testowały nawet dzieci ze szkoły Eureka . TO dobry znak, że robią teraz TV które nie są za skomplikowane w obsłudze, np. dla mnie to żaden problem, znam podstawy systemów operacyjnych i wiem o co chodzi i jak to działa, ale np. dla dziadka niekoniecznie.
Jak masz kawałek miejsca z tyłu i po bokach na ambilighta to bierz 6309, jak Ci na nim nie zależy, albo miejsca brak to 6109. Prosta dedukcja jak dla mnie.
Użytkownik poszukuje telewizora w rozmiarze 40-47 cali do 2000 zł, który będzie odpowiedni do oglądania sportu, filmów oraz do gier na PS. Wskazano kilka modeli, w tym Philips 42PFH6109, Panasonic 42AS600, Samsung UE40F6320 oraz LG 42LB650V. Użytkownicy podkreślają, że Philips 42PFH6109 wyróżnia się jakością obrazu i dźwięku, a także płynnością, co czyni go dobrym wyborem do sportu i filmów. Z kolei Panasonic 42AS650 i Samsung UE40F6400 również są rozważane, ale Philips wydaje się być preferowanym modelem. W dyskusji poruszono również kwestie związane z Ambilightem oraz natywną częstotliwością odświeżania matrycy. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.