logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson Xperia x10i - zawiesza, resetuje, błedy

RdQ 22 Cze 2014 19:45 2190 7
REKLAMA
  • #1 13731684
    RdQ
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam,
    Posiadaczem telefonu Sony Ericsson Xperia x10i jestem już ponad rok. Telefon przez ten czas bardzo ładnie chodził, wszystko płynnie i prawidłowo włączało.. Ale od ponad tygodnia telefon zaczął "wariować". A mianowicie często zacina się na 5s-1min i później wraca do normalności na parę minut, gdy telefon zablokuję się mam problem później z odblokowaniem gdyż gdy klikam home,back itp wyświetlacz tylko trochę się poświeci ale obrazu nie daje i trzeba tak parę razu po klikać żeby pokazał się obraz.
    Androida aktualizowałem już parę razu ale nic to nie daje,
    Nie mam już pomysłów co może będzie tego wynikiem.
    Czekam na waszą pomoc.

P.S, Gdy temat jest w złym dziale proszę o przenoszenie, gdyż nie wiedziałem jaki będzie prawidłowy.
  • REKLAMA
  • #2 13733050
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 799
    Podstawą jest Hard Reset czyli gruntowne przywrócenie ustawień fabrycznych z menu recovery.
    Telefon po pewnym czasie jak każde urządzenie wyposażone w system operacyjny "zapycha się".

Jaki masz w tym momencie system? Zmieniałeś cokolwiek czy wgrywałeś systemy oficjalne?
  • REKLAMA
  • #3 13733056
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 433
    W Xperiach nie ma recovery więc trzeba wgrywać soft.
  • REKLAMA
  • #4 13733337
    RdQ
    Poziom 15  
    Telefon resetowałem do ustawień fabrycznych ale już w systemie.
    Obecnie posiadam Android 2.3.3.
    Telefon aktualizowałem przez Update Service i przez Sony PC Companion 2.1.

Dodano po 21 [minuty]:

Dacie mi może jakieś instrukcje jak wgrać nowy soft ?
  • REKLAMA
  • #5 13733471
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Najlepiej Flashtoolem. Recovery można dograć ja nie miałem z tym żadnego problemu. Poczytaj sobie o flash toolu. Poradnik
  • #6 13733572
    RdQ
    Poziom 15  
    Żeby zainstalować rom to powonieniem zrobić co jest w punkcie 2 ?

2.Flashowanie:
    1. Pobieramy rom ktory chcemy wgrac
    2. Gdy go pobierzemy wrzucamy do folderu "firmwares" ktory pojawi sie po wypakowaniu flashtoola
    3. Uruchamiasz telefon w trybie flash czyli:
    Wyłączasz telefon,
    Wyjmujesz i ponownie wkładasz baterię
    Wciskasz i trzymasz w telefonie przycisk "back"
    Podpinasz kabelek USB
    Zapala się zielona dioda i wtedy puszczasz klawisz
    4. We FlashToolu wciskasz przycisk Flash i pojawia się okno wyboru ROMów ktore wrzuciles do folderu. Zaznaczasz jakis i klikasz przycisk OK, program wyświetla info Preparing files for flashing
    5. Pojawia się okienko na którym klikasz OK i zaczyna się flaszowanie
    6. Na koniec program wyświetli info o sflaszowaniu telefonu i każe go wyłączyć i włączyć ponownie
    Cieszymy sie ROMem
  • #7 13733687
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1663
    Tak. Po wgraniu nowego romu telefon za pierwszym razem będzie sie dość długo uruchamiał.
  • #8 13734006
    RdQ
    Poziom 15  
    No dobrze, będę instalował ten rom (http://www.ulozto.net/xf8ZmrW/x10i-3-0-1-g-0-75-1241-1846-ftf)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z telefonem Sony Ericsson Xperia x10i, który zacina się i ma trudności z odblokowaniem ekranu. Po aktualizacji systemu Android do wersji 2.3.3 i przywróceniu ustawień fabrycznych problemy nie ustąpiły. Użytkownicy sugerują wykonanie hard resetu oraz wgranie nowego oprogramowania za pomocą Flashtoole'a, co może pomóc w rozwiązaniu problemów z wydajnością. Podano szczegółowe instrukcje dotyczące flashowania nowego ROM-u.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA