logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NetStrada Rzeszów - Opinie o prędkości, awariach i pingu internetu

kindek007 24 Cze 2014 11:45 1005 6
REKLAMA
  • #1 13736675
    kindek007
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich serdecznie

Czy ktoś korzysta z usług NetStrada firma jest z Rzeszowa.
    Kilka pytań:
    1.Czy internet działa z odpowiednią prędkością?
    2.Jak często występują awarie a jak tak to ile trwa naprawa?
    3.Jakie są pingi do serwera. Najlepiej proszę o opinie użytkowników na terenie okolic Rzeszowa, Leżajska, Przeworska
    4.Czy wystarczy router Tp-Link TD-W8901G mam zamiar podłączyć 6 Mb/s

Szukałem opinii na googlach ale kurka nic niema.
  • REKLAMA
  • #2 13736853
    WMichał
    Poziom 32  
    Ocena: 135
    Z opiniami może być ciężko bo nie jest to dostawca ogól no polski więc raczej ciężko Ci będzie znaleźć.
    Sprawdź wśród sąsiadów może ktoś ma i u nich możesz sobie sprawdzić ping.
    Zapytaj również o okres testowy, może mają coś takiego. W taki sposób najlepiej byś to przetestował.
  • REKLAMA
  • #3 13737051
    kindek007
    Poziom 12  
    Dzięki za odpowiedź. Właśnie w tym rzecz że nikt nie ma od nich internetu, a okresu testowego w swojej ofercie nie mają :/
  • REKLAMA
  • #4 13737296
    WMichał
    Poziom 32  
    Ocena: 135
    W takim razie zadzwoń do nich zapytaj o ping, prędkość z jakich urządzeń korzystają.
  • #5 13751244
    kindek007
    Poziom 12  
    Dodam że chodzi o internet dostarczany linią telefoniczną.
  • REKLAMA
  • #6 13844366
    rasell_
    Poziom 11  
    Witam, ja korzystam od 4 lat z ich łącza w Rzeszowie. Centrale telefoniczną mam 2 km od domu. Obecnie mam łączę 10/1, poprzednio miałem łącze 6/512. Prędkość bez problemu. Co do awarii to firmie Intertele nie zdarzyły się przez okres trwania umowy. Jedyne awarie to problemy z linią telefoniczną, ale to już rozwiązywali technicy firmy Eltel. Zgłaszanie awarii do firmy Intertele a na drugi dzień technicy z Eltela w domu. Przesyłam test:

NetStrada Rzeszów - Opinie o prędkości, awariach i pingu internetu
  • #7 13844931
    kindek007
    Poziom 12  
    Ja też się jednak na nich zdecydowałem i jak na razie tfu tfu nie żałuję bo łącze 6/512 i żadnego problemu, technicy nawet do mnie przyjechali i sprawdzali infrastrukturę domowego okablowania w dzień uruchomienia usługi, czym byłem bardzo zdziwiony, bo przyzwyczajony byłem w orange tylko uruchamiali usługę i przysyłali modem i na tym się kończyło, także zostałem mile zaskoczony przez tą firmę ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat usług internetowych firmy NetStrada w Rzeszowie, zwracając uwagę na prędkość, awarie oraz pingi. Wiele osób nie znalazło opinii w internecie, a sąsiedzi nie korzystają z tej usługi. Jeden z użytkowników korzysta z łącza 10/1 Mbps i nie doświadczył awarii, a zgłaszanie problemów do firmy Intertele odbywa się sprawnie. Inny użytkownik, który ma łącze 6/512 Mbps, również nie miał problemów i był zaskoczony profesjonalizmem techników, którzy sprawdzili infrastrukturę domową. Użytkownicy sugerują kontakt z firmą w celu uzyskania informacji o pingach i prędkości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA